Neuville läheb täispangale: peame Rally Estonia võitma, olen valmis kõvasti riskima

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Sophie Graillon via www.imago-images.de/SCANPIX

Thierry Neuville on autoralli MM-sarjas lõpetanud viiel puhul teisena. Belglane ihaleb viimastel hooaegadel vaid tiitli järele, ent tänavu kipub eesmärgi täitmine taas raskeks kujunema. Samas pole võimalus veel päris käest libisenud. 

Valusa tagasilöögi sai Hyundai piloot juuni lõpus toimunud Keenia rallil, kus ta viimase võistluspäeva alguses liidrikohalt katkestas. WRC-sarja kokkuvõttes hoiab Neuville kolmandat kohta, kuid liidrist Sebastien Ogier'st lahutab juba 56 punkti. Nende vahele mahub ka prantslase tiimikaaslane Elfyn Evans.

Aafrikas murti hooaja selgroog. Aasta teist poolt alustatakse sel nädalal toimuva Rally Estoniaga. Neuville teab, et tiitlilootuse säilitamiseks peab ta igalt etapilt võimalikult palju punkte noppima. Kõva töö algabki nüüd ja kohe. 

«Ma ei ütleks, et [Keenia ralli] oli otseselt murdepunkt, kuid suures plaanis muutus tiitliheitlus oluliselt ühepoolsemaks,» ütles Neuville DirtFishile. «Toyota meestel on korralik edu sees, mis võimaldab neil olukorda paremini kontrollida. Nad ei pea alati ilmtingimata võidu peale sõitma ja eriti palju riskima.»

Ta lisas: «Kui tahta veel tiitlivõitluses kaasa lüüa, tuleb rallid lõpetada võistlejaterivi tipus. Igal juhul tuleb võtta suuri riske, sest pigem kaotan võideldes, kui lihtsalt konkurentidest aeglasemalt sõites.»

Neuville'ile on 15.-18. juulini peetavaks Rally Estoniaks selge plaan. «See võib minna keeruliseks, aga kavatsen nüüd viimasel piiril riskida ja teenida võimalikult hea koht, et oma võimalusi elus hoida. Ainus, mida saame teha, on võitu püüda,» sõnas ta. 

MM-sarja üldseis poolel hooajal:

Sõitjad:

1. Sebastien Ogier (Toyota) 133 punkti
2. Elfyn Evans 99 (Toyota)
3. Thierry Neuville 77 (Hyundai)
4. Ott Tänak 69 (Hyundai)
5. Takamoto Katsuta 66 (Toyota)
6. Kalle Rovanperä 56 (Toyota)
7. Adrien Fourmaux 32 (M-Sport)
8. Gus Greensmith 32 (M-Sport)
9. Daniel Sordo 31 (Hyundai)
10. Graig Breen 24 (Hyundai)

Tiimid:

1. Toyota 273
2. Hyundai 214
3. M-Sport 109
4. Hyundai 2C Competition 28

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles