Suninen usub, et Rally Estonia toob tema kohutavasse hooaega päikest (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Teemu Suninen.
Teemu Suninen. Foto: Dppi/Nikos Katikis/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Tänavu autoralli MM-sarjas WRC-masinaga vaid poole kohaga kihutava Teemu Sunineni senine hooaeg ei kannata kriitikat. Sel nädalal toimuval Rally Estonial loodab M-Spordi piloot olukorda parandada. 

Ford Fiesta WRCga teeb täishooaja kaasa vaid pungil rahakotiga Gus Greensmith. Teist masinat jagavad Adrien Fourmaux ja Suninen. Üllatuslikult on tänavu tippkonkurentsis debüüthooaega tegev prantslane soomlasele koha kätte näidanud. 

27-aastane Suninen on seni osalenud WRC-autoga täpselt pooltel rallidel ehk kolmel. Esitused olid nigelad. Nii Monte Carlos kui ka Keenias tegi ta juba esimesel kiiruskatsel avarii, kodusel Lapimaa rallil nappis kiirust ja kirja läks üheksas koht. 

Fourmaux on vaatamata vähele kogemusele näidanud palju küpsemat minekut. Debüüdil Horvaatias ja viimati Keenias lõpetas ta viiendana, Portugalis kuuendana. 

Nädala lõpus toimuval Rally Estonial saab Suninen järjekordse võimaluse. 

«Olen alati seda võistlust armastanud. Rally Estonial on väga väljakutsuvad, aga samas sarnaselt Soomega ülikiired teed. Eestis leidub küll veidi vähem hüppeid, kuid siinsed tehishüpped pakuvad üllatusi,» rääkis Suninen pressiteates.

«Võrreldes Soomega on siin teekate veidi liivasem. Loodan, et suudan head lähtekohta ära kasutada ja teha mullusest [kuuendast kohast] parema tulemuse. Eelmisel aastal oli meil tempoga probleeme, aga usun, et kaks ja pool päeva testimist läks täkkesse.»

Viimati võistles Suninen WRC-masinaga juuni alguses Sardiinia kruusal. «Pärast testimist ma autoga kohanemise ja kiiruse pärast ei muretse. Sain hea emotsiooni kätte ja tunnen end masinas mugavalt,» teatas ta enesekindlalt. 

Rally Estonia toimub 15.–18. juulini. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles