Vaimne võitlus: penaltiseerias eksinud inglane selgitas, mida ta soorituse ajal ja järel tundis

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Marcus Rashford (valges) pärast posti läinud penaltit.
Marcus Rashford (valges) pärast posti läinud penaltit. Foto: Facundo Arrizabalaga/Reuters/Scanpix

Marcus Rashford oli kolmest noorest inglasest esimene, kes EMi finaalis Itaalia vastu penaltiseerias eksis. Kuigi andekas pallur on juba aastaid kõrgel tasemel jalgpalli mänginud, said närvid temastki võitu. 

Kogu EMi jooksul sai 23-aastane ründaja platsile episoodiliselt. Finaalis vahetati ta väljakule lisaaja viimastel minutitel vaid penaltiseeriat silmas pidades. Rashford läkski kolmandana lööma, kuid eksis seisult 2:2. Sealt algas Inglismaa allakäik. 

2016. aastast koondisesse kuuluv noormees kirjeldas päev pärast finaali sotsiaalmeedias ausalt ja otse oma emotsioone. Lisaks selgitas Rashford, mis otsustavatel hetkedel tema mõtteis toimus. 

Marcus Rashford lõi posti. 
Marcus Rashford lõi posti. Foto: David Klein/ZUMA/Scanpix

«Ma ei tea, kust alustada ja kuidas oma praeguseid tundeid täpselt sõnadesse panna,» kogus Rashford hoogu.

«Mul jäi seljataha raske hooaeg. Arvan, et see oli kõigile selgelt näha. Ilmselt finaali eel nappis mul enesekindlust. Olen end alati penaltidel usaldanud, aga sel korral ei tundunud asi päris õige,» jätkas ta. 

«Pika hoojooksuga võitsin endale veidi aega, kuid kahjuks ei jõudnud ma soovitud tulemuseni. Tunnen, et vedasin meeskonnakaaslasi alt. Tunnen, et vedasin kõiki alt. Minult oodati vaid seda, et penalti realiseeriksin. Tavaliselt suudan ka une pealt palli väravasse lüüa, mis siis nüüd juhtus?»

Päris täpselt polegi Rashford selgusele jõudnud. «Olen seda olukorda oma peas korduvalt läbi kerinud. Selle emotsiooni kirjeldamiseks pole sõna olemas,» arutles ta. «Finaal. 55 aastat. 1 penalti. Ajalugu. Saan vaid vabandust paluda. Soovin, et kõik läinuks teisiti.»

Igapäevaselt Manchester Unitedis leiba teeniv ründeäss lõpetas positiivselt. «Tänavune suvi oli mu elu üks ägedamaid. Meeskonnast kasvas vennaskond, kellega tekkis purunematu side. Teie õnnestumised on ka minu õnnestumised. Teie eksimused on ka minu eksimused,» kirjutas Rashford.

Ta resümeeris: «Tänan kõiki, kes saatsid mulle toetavaid sõnumeid. Naasen sellest tugevamana. Meie naaseme sellest tugevamana.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles