Vesi Ogier' veskile: MM-sarja viimane etapp võib ära jääda

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Sebastien Ogier on seni peetud kuuest etapist võitnud neli. Viimati triumfeeris ta Keenias.
Sebastien Ogier on seni peetud kuuest etapist võitnud neli. Viimati triumfeeris ta Keenias. Foto: FRANCOIS FLAMAND via www.imago-images.de/SCANPIX

Tänavuse aasta alguses toimus koroonaviiruse tõttu autoralli MM-sarja kalendris paar muudatust, ent viimastel kuudel on olukord püsinud stabiilsena. Nii ei pruugi aga hooaja lõpuni jääda. 

Praeguse plaani järgi peetakse tänavu 12 rallit, millest on seni toimunud täpselt pooled. Hooaeg peaks kulmineeruma novembri teisel nädalavahetusel Jaapani asfaltteedel. Nüüd käivad aga jutud, et võistlus võib ära jääda. 

«Jaapanis peaks toimuma viimane etapp, aga pärast Moto GP (1.-3. oktoober) ja WEC-sarja (26. september) võistluste tühistamist näib tõenäoline, et ka MM-ralli jääb ära,» kirjutab tuntud Hispaania ralliajakirjanik Pipo Lopez ASis. 

Põhjuseks taas koroonaviirus. Lopez usub, et sellise stsenaariumi rakendumisel piirdutakse 11 võistlusega. Seega lõppeks WRC-hooaega 17. oktoobril Kataloonia asfaldiralliga. 

Enim lõivu lõikaks lühenevast aastast Sebastien Ogier. Valitsev maailmameister juhib üldarvestuses juba üsna turvalise eduga. 

Hooaeg jätkub sel nädalalõpul Rally Estoniaga. 

MM-sarja üldseis:

1. Sebastien Ogier (Toyota) 133 punkti
2. Elfyn Evans 99 (Toyota)
3. Thierry Neuville 77 (Hyundai)
4. Ott Tänak 69 (Hyundai)
5. Takamoto Katsuta 66 (Toyota)
6. Kalle Rovanperä 56 (Toyota)
7. Adrien Fourmaux 32 (M-Sport)
8. Gus Greensmith 32 (M-Sport)
9. Daniel Sordo 31 (Hyundai)
10. Craig Breen 24 (Hyundai)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles