Sõprade duell tõi fännid saali tagasi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Kuusmaa ja Gert Kullamäe.
Aivar Kuusmaa ja Gert Kullamäe. Foto: Liis Treimann

 Heade sõprade Aivar Kuusmaa ja Gert Kullamäe esimene duell korvpallimeeskondade peatreeneritena lõppes märksa kauem seda ametit pidanud Kuusmaa üleolekuga.


«Ma ei jää rahule, kui meeskond kaotab, tahan alati võita. See, et mõned mängijad polnud mängimiseks valmis, oli pettumus,» sõnas Tartu Ülikooli meeskonna peatreenerina esimese kaotuse saanud Gert Kullamäe. «Meie senisest kolmest vastasest on Kalev vaieldamatult kõige tugevam.»

«Meie jaoks oli see mäng play-off’i jõudmiseks väga tähtis – nüüd vajame veel vaid ühte või kahte võitu,» lausus Kalev/Cramo loots Aivar Kuusmaa. «Tartu tegemistele me väga ei keskendunud, kuid hakkas silma, et nende mäng on muutunud rahulikumaks, enam ei tormata pea ees sisse.»

Need oli kahe treeneri kommentaarid pärast laupäeva õhtul peetud mängu. Mängu, mis andis üle pika aja põhjust tunda, et korvpall ning Tallinna ja Tartu meeskondade vastasseisud pole surnud. Rocca al Mare suurhallis jälgis kohtumist hinnanguliselt üle kolme tuhande pealtvaataja. Eesti korvpalli huvide mõistes võitis õige meeskond – Kalev saab endale kindlustada võimalikult soodsa asetuse kohamängudeks, Tartu mängib aga tänavu Balti liigas vaid au nimel.

Kullamäe peatreeneriks saamisega on Tartu meeskonna mäng tõesti tundmatuseni muutunud. Rahulikumale korvpallile viitab ka kohtumise lõppseis 72:61. Õigupoolest kasutasid mõlemad meeskonnad ohtralt positsioonirünnakuid.

«Meil olid oma ideed, millal mängida maa-ala kaitset, eks seegi sundis neid pikemalt ründama,» märkis Kuusmaa. «Sellisest kaitsest oli kasu, nad said esimesel poolajal maa-ala vastu vaid kaks silma, meie aga realiseerisime möödaläinud visetele järgnenud rünnakud päris kõrge protsendiga.»

Samas oli Kuusmaal etteheiteid hoolealuste tegutsemise kohta viimasel veerandil – sarnaselt eelmiste kohtumistega jäi mäng seisma ning platsil tegutseti liialt individuaalselt. Hädas oldi ka lauavõitluses ja tartlaste kapteni, 22 punkti kogunud Marek Doronini pidurdamisega.

«Tartu sai ründelauast 21 palli… seda on liiga palju. Bamba Fallile tehti selles elemendis kõvasti ära,» tõdes Kuusmaa ja lisas, et meeskonna teine tsenter Nikolai Varbanov jäi pingile vigastuse tõttu. «Talle teeb põlv häda, seepärast polnud ta neli viimast päeva koos meeskonnaga harjutanud.»

Kullamäe sõnul polnud meeskond algusest peale mängus sees. Hajevil olekuks olid aga omad põhjused. Treener pidas silmas ühte oma põhitagameest Rain Veidemani, kes pidas laupäeval Tartu Ülikooli särgis oma viimase kohtumise. Juba täna siirdub ta Saksamaale oma uue koduklubi Bayreuthi juurde.

«Olen küll nädalaga uude rolli sisse elanud, kuid nüüd pannakse minu treenerioskused alles tõeliselt proovile,» sõnas Kullamäe. «Vaatamata sellele, et kaotan ühe oma põhimehe, on mul Raini üle väga hea meel. Mul polnud südant, et öelda talle – sa ei lähe kuhugi.»

Päris tühjaks Veidemani koht siiski ei jää. Kullamäe sõnul tuuakse tema kohale uus tagamees. Samas ei soostunud ta ütlema, kas kaupa tehakse mõne Eesti klubis palliva mehe või välismaalasega. Samal ajal käib Tartus töö ka ühe korvialuse mängija juurde toomise nimel ning see mees on kindlasti leegionär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles