Itaalia kangelase Donnarumma aus ülestunnistus: ma ei saanud aru, et võitsime

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Gianluigi Donnarumma (kollases) sai võidust aru alles siis, kui tiimikaaslased seda talle ütlesid.
Gianluigi Donnarumma (kollases) sai võidust aru alles siis, kui tiimikaaslased seda talle ütlesid. Foto: www.imagephotoagency.it via www.imago-images.de/SCANPIX

Jalgpalli EMi finaalis otsustava penalti tõrjunud Itaalia puurilukk Gianluigi Donnarumma tunnistas, et ei teadnud soorituse ajal ja järel seisu. 

Pärast inglase Bukayo Saka penalti tõrjumist viiendas voorus kindlustas Itaalia 3:2 paremusega EMi tiitli. Kangelaseks, hiljem kogu turniiri parimaks mängijaks valitud, tõusnud Donnarumma näol ei tekkinud esialgu ühtegi emotsiooni. Kuidas nii?

«Ma ei hakanud tähistama, sest ma ei saanud aru, et võitsime,» ütles 22-aastane väravavaht kodumaa meediale. «Päras Jorginho eksimust [samuti viiendas voorus] arvasin, et oleme kaotanud, aga millegi pärast pidin uuesti väravasse tulema.»

Gianluigi Donnarumma tõrjus Bukayo Saka löögi. 
Gianluigi Donnarumma tõrjus Bukayo Saka löögi. Foto: Paul Ellis/AFP/Scanpix

Ta jätkas: «Praegusel VARi ajastul järgitakse väga teraselt, et üks jalg oleks joonel. Vaatasin esmalt kohtuniku poole, et kontrollida, kas kõik oli määrustepärane. Siis nägin, et tiimikaaslased tormavad minu poole. Ma ei saanud tol hetkel midagi aru.»

Donnarumma hakkas asjast sotti saama siis, kui võistkonnakaaslased talle karjusid: me võtsime! Seejärel sai ka väravavaht lõpuks emotsioonid valla lasta. 

Gianluigi Donnarumma (kollases) ei saanud esialgu aru ööd ega mütsi.
Gianluigi Donnarumma (kollases) ei saanud esialgu aru ööd ega mütsi. Foto: Laurence Griffiths/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles