Selgus jalgpalli EMi sümboolne koosseis, Ronaldost vaadati mööda

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Et Itaalia võitis EMi, pole mingi üllatus, et just nende ridadest valiti sümboolsesse viisikusse enim mängijaid. Nende hulgas oli ka Federico Chiesa (paremal all lipuga).
Et Itaalia võitis EMi, pole mingi üllatus, et just nende ridadest valiti sümboolsesse viisikusse enim mängijaid. Nende hulgas oli ka Federico Chiesa (paremal all lipuga). Foto: CARL RECINE/AFP/Scanpix

Euroopa Jalgpalliliit UEFA avaldas möödunud pühapäeval lõppenud EMi sümboolse koosseisu, kust leiab mängijaid viiest riigist.

Mõistagi seisab väravas Itaalia esinumber Gianluigi Donnarumma, kes tõrjus finaalis Inglismaa vastu tervelt kolm penaltit. Donnarumma valiti ka turniiri parimaks palluriks.

Kaitseliini moodustavad itaallased ja inglased. Esimesi esindavad finaalis 1:1 värava löönud Leonardo Bonucci ja imelise turniiri teinud vasakkaitsja Leonardo Spinazzola, kes vigastas veerandfinaalis Belgia vastu Achilleuse kõõlust ja on nüüd mitu kuud eemal. Inglastest on pundis Harry Maguire ja Kyle Walker.

Keskväli on rahvusvahelisem. Seal on Itaalia dirigendiks osutunud Jorginho ja EMi parimaks nooreks valitud Pedri (Hispaania). Kolmiku lõpetab taanlane Pierre-Emile Højbjerg.

Edurivis on ääreründajatena Federico Chiesa (Itaalia) ja Raheem Sterling (Inglismaa), kellest esimene oli rünnakul Itaalia ilmselt kõige ohtlikum mängija. Kesktormaja kohuseid täidab neli tabamust kirja saanud Romelu Lukaku (Belgia). Huvitaval kombel ei osutunud valituks Cristiano Ronaldo (Portugal) ega Patrick Schick (Tšehhi), kes lõid EMil kõige rohkem väravaid (viis).

UEFA sümboolse viisiku pani kokku grupp jalgpallureid ja treenereid, kelle hulgas on näiteks Iirimaa legend Robbie Keane ja kunagine tippjuhendaja Fabio Capello.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles