FOTO ⟩ Tallinnasse saabunud Hyundai tiimipealik Adamo andis koroonatesti

Postimees Sport
Copy
Andrea Adamo Tallinna lennujaamas.
Andrea Adamo Tallinna lennujaamas. Foto: Synlab

SYNLAB alustas sel nädalal Rally Estonia võistlejate ja nende meeskonnaliikmete koroonatestimist. Kokku läbib enne ralli algust sel neljapäeval SARS-CoV-2 PCR testimise kokku ligi 1500 inimest, kellest 800 on väliskülalised. Nende hulgas on ka Hyundai tiimipealik Andrea Adamo, kes andis oma testi täna pärastlõunal Tallinnas.

Kuna nii maailmas kui Eestis tõstab üha aktiivsemalt pead uus ja senisest nakkavam koroonaviiruse India ehk Delta tüvi, siis läbivad ninaneelu või kurguloputuse PCR testi kõik ralli väliskülalised, olenemata päritoluriigist, vahendab Rally Estonia pressiteade.

Kõik nad peavad Eestisse saabudes esitama negatiivse koroonatesti tulemuse, mis ei ole vanem kui 72 tundi. Siin läbivad nad esimese hiljemalt 24 tunni jooksul teise testimise, mille tulemust ootavad nad oma hotellis isolatsioonis. Võistlusalasse pääsevad nad üksnes negatiivse tulemuse korral.

Et lihtsustada ja kiirendada välismaalt saabujate testimisprotsesse lõi SYNLAB koguni kolm spetsiaalset testimispunkti. Ühe Tallinna lennujaama pagasialasse, kus saavad proovi anda ka öiste lendudega saabujad. Teise Tartu Raadimõisa hotelli, Eesti Rahva Muuseumis asuva Rally Estonia võistluskeskuse lähedale, ja kolmanda võistluskeskuse tehnoparki, kus laupäeval ja pühapäeval saavad end testida need, kes vajavad Eestist lahkumiseks sertifikaati.

Lisaks võistlejatele läbivad testimise ralli korraldusmeeskonna liikmed ja ajakirjanikud, kes saavad testimiseks kasutada SYNLABi punkte üle Eesti.

Rally Estonia õnnestumise nimel teeb kogu SYNLABi meeskond lisapingutusi – laboris on sisse seatud lisaprotsessid, et kõik sõitjad ja meeskonnad võiksid turvaliselt võistlemisele pühenduda. Tartu ja Tallinna vahel on käima pandud kiirem testide logistika jne. Kuigi kiirtestid on juba laialt levinud kasutatakse testimisel kõige usaldusväärsemat PCR meetodit. Osalejad saavad valida, kas soovivad anda ninaneelu või kurgmaterjaliga proovi.

SYNLABi testimise projektijuht Gerly Kedelauk: «Mullu, kui me teadsime viirusest nii palju vähem, õnnestus Eestis suve suurim spordiüritus, Rally Estonia, läbi viia ilma ühegi uue koroonajuhtumita. Selle aluseks oli korraldajate, partnerite ja pealtvaatajate ühine vastutuse tajumine ja reeglite järgimine. Tänavu tuleb meil kõigil sellise tulemuse nimel pingutada vähemalt sama vastutustundlikult.

SYNLAB annab juba teist aasta Rally Estonia õnnestumise nimel hea meelega oma lisapanuse. Rally Estonia vabatahtlikud tõttasid meile kriisi puhkedes appi 2020. aasta märtsist, aidates kolme kuu jooksul tuua koroonaproove üle Eesti meie kesklaborisse. Sel aastal sõitsid nad aprillis oma vabast ajast ja tahtest läbi kõik Eesti koolid, et proovi saaksid anda eksamiteks valmistuvad abiturientid. Loomulikult toetame neid igati nii nende kui kogu Eesti jaoks märgilise suursündmuse korraldamisel, vältimaks ralli ajal koroonaviiruse levikut.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles