KOMMENTAAR ⟩ Ville Arike: üle Euroopa peetava EMi ideel pole häda midagi

Ville Arike
, reporter
Copy
Suur Bakuu staadion oli põneva veerandfinaali Taani-Tšehhi mängu ajal täidetud hõredalt. Kui koroona poleks vahele tulnud, näinuks me täistribüüne. 
Suur Bakuu staadion oli põneva veerandfinaali Taani-Tšehhi mängu ajal täidetud hõredalt. Kui koroona poleks vahele tulnud, näinuks me täistribüüne. Foto: Darko Vojinovic/POOL/AFP/Scanpix

Ligi kümme aastat tagasi otsustas Euroopa Jalgpalliliit (UEFA), et 2020. aasta EM peetakse tervelt 13 riigis. Eri põhjustel jäi korraldajariike lõpuks alles 11, mida on endiselt mitu korda rohkem seni nähtust. Mõni päev tagasi tuli selge sõnum, et niisuguses formaadis suurturniiri enam ei peeta. Miks?

UEFA president Aleksander Č​eferin ütles BBC taskuhäälingu saates «The Sports Desk»: «Arvan, et me niisugust asja rohkem ei tee. Ma ei toeta seda mingil juhul.»

Põhiliseks ja õigustatud vastuväiteks on asjaolu, et osa meeskondi pidi võistluse formaadist tulenevalt reisima teistest tunduvalt rohkem. Lisaks tekitas sama asjaolu probleeme mitme osalenud riigi fännidele.

Näiteks Šveitsi koondis pidi EMiga seoses reisima 15 485, Šotimaa aga ainult 1108 kilomeetrit. See on selgelt ebaõiglane ja seda märkis BBC taskuhäälingus ka Čeferin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles