Jefimova treener juunioride EMist: 100 meetris oligi kindel eesmärk kuldmedal

Ville Arike
, reporter
Copy
Eneli Jefimova ja tema treeneri Henry Heina koostöö tõi Euroopa juunioride meistrivõistlustelt kolm medalit. 
Eneli Jefimova ja tema treeneri Henry Heina koostöö tõi Euroopa juunioride meistrivõistlustelt kolm medalit. Foto: Eesti Ujumisliit

Võimsal sammul Eesti parimaks naisujujaks rühkinud 14-aastane Eneli Jefimova võitis läinud nädalal Roomas peetud Euroopa juunioride meistrivõistlustelt täiskomplekti medaleid, võib aastaga olla rohkem kui rahul ning saab peatselt algavatel Tokyo olümpiamängudel veel mitu väärt starti.

Roomas liikus Jefimova tõusvas joones. Hakatuseks teenis ta 50 m rinnuliujumises pronks-, seejärel sama ujumisviisi 200 meetris hõbe- ja lõpuks oma trumpalal, 100 meetris kuldmedali. Treener Henry Hein märkis, et tema hoolealuse tulemustesse jäi varugi.

Esmalt muidugi tingimuste tõttu. Võisteldi väliujulas, kus finaalide ajal paistis päike lagipähe ning termomeetrinäit varjus jäi 30 ja 40 kraadi vahele. «See oli sportlastele harjumatu ja mitte kõige mugavam olukord. Näiteks Eneli keha oli kuumusest veidi väsinud. Lisaks oli basseinivesi ümbritsevast õhust selgelt jahedam ja see röövis veidi särtsakust. Usun, et üldiselt oleks siseujulas võisteldes olnud tulemused paremad,» ütles Hein Postimehele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles