Inglismaa fännid marru ajanud moment vaimustas Mourinhot

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Giorgio Chiellini viga EM-finaali normaalaja üleminutitel Bukayo Saka vastu.
Giorgio Chiellini viga EM-finaali normaalaja üleminutitel Bukayo Saka vastu. Foto: Laurence Griffiths / POOL / AFP/Scanpix

Jalgpalli EMi normaalaja üleminutitel teenis Itaalia keskaitsja Giorgio Chiellini kollase kaardi, sest tõmbas jõuliselt särgist Inglismaa ääreründajat Bukayo Sakat. AS Roma peatreeneri José Mourinho sõnul kirjeldas see hetk hästi, kui kvaliteetse kaitsjaga Chiellini puhul tegemist on.

36-aastane itaallane oli vahetult enne normaalaja lõpuvilet kaotanud duelli Arsenali 19-aastasele ääreründajale, kuid suutis viimasel hetkel tema särgist kinni rabada ja ta jõuliselt murule tõmmata. Nii mõnigi Inglismaa fänn on veendunud, et see viga väärinuks punast kaarti, kuid Mourinho hinnangul päästis Chiellini olukorra ideaalselt.

«Mida Chiellini Sakaga tegi, näitab tema kohta kõike. See oli tema mängu ainus eksimus, ta kaotas äärejoonel duelli. Saka oli jooksma pääsemas, aga Chiellini ütles: «Sa ei lähe kuhugi, vaid jääd siia minuga. See särk on minu ja sa ei lähe siit minema»,» sõnas Mourinho.

«Ta teadis täpselt, mida teeb. Ta on tippklassi kaitsja ja väga nutikas kutt. Mängisin mõned aastad tagasi Manchester Unitediga Juventuse vastu ja pärast kohtumist Old Traffordil ütlesin midagi sellist: «Need kaks kutti peaksid spordiülikoolis loengut andma, kuidas olla keskkaitsja»,» jätkas Mourinho.

Portugallase sõnul on hämmastav, et isegi praeguses vanuses suudab Chiellini näidata nii kõrget taset. «Ilmselt ei suuda ta seda teha iga kolme päeva tagant, sest vajab vahepeal ka puhkust, aga nad mõlemad on võimelised mängima kõrgeimal tasemel,» sõnas Mourinho, kes kiitis ühtlasi ka teist Itaalia keskkaitsjat, 34-aastast Leonardo Bonuccit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles