Selgus lõplik Tokyo paraolümpiamängudele sõitev Eesti koondis

Postimees Sport
Copy
Ujuja Matz Topkin.
Ujuja Matz Topkin. Foto: Hendrik Osula/Eesti Paralümpiakomitee

Lisaks varem Tokyo 2020 paraolümpiamängudele kinnitatud sportlastele tagasid endale koha ujujad Robin Liksor ja Kardo Ploomipuu.

Seega koosneb Tokyo 2020 paraolümpiamängudele sõitev Eesti koondis kokku viiest sportlasest: Susannah Kaul, Matz Topkin, Liksor ja Ploomipuu võistlevad ujumises ning kergejõustiklane Egert Jõesaar kettaheites.

Eesti sai ühe ujujakoha juurde ning tänu sellele saavad paraolümpiamängudele sõita kõik neli A-normi täitnud ujujat. «Kaks sportlast, keda me eeldasime, et saavad koha Tokyo 2020 paraolümpiamängudele, seda siiski ei saanud, kuid meil õnnestus saada ühe ujuja koht juurde,» sõnas Eesti Paralümpiakomitee spordidirektor Mihkel Joosing.

Kaulil on täidetud Tokyo A-normid 50 m vabalt- ja 100 m seliliujumises, Topkinil 50 m selili- ning 50 m, 100 m ja 200 m vabaltujumises, Liksoril 100 m rinnuliujumises ning Ploomipuul 100 m seliliujumises. Jõesaarel on täidetud Tokyo A-norm kettaheites.

«Konkurents paraolümpiamängudel on tihe ning sportlased on kõik tahtmist täis. Loodame, et Eesti sportlased on Tokyo paraolümpiamängude ajal parimas vormis ning toovad häid tulemusi,» lisas Joosing.

Tokyo 2020 paraolümpiamängud toimuvad 24. augustist kuni 5. septembrini 2021. Paraolümpiamängude programmi kuulub 23 spordiala, milles osalevad liikumis-, nägemis- ja intellektipuudega sportlased. Ujumine toimub 25. augustist kuni 3. septembrini ning kettaheitevõistlus 2. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles