Lõuna-Eesti leitsak teeb Keeniale silmad ette. Kas ja kuidas ollakse valmis ohtudeks Rally Estonial?

Copy
Metsatulekahjude oht on suur, kuid loodetavasti ei hakka need Rally Estoniat kimbutama.
Metsatulekahjude oht on suur, kuid loodetavasti ei hakka need Rally Estoniat kimbutama. Foto: Sakala/Scanpix

Pole mingi uudis, et mitu nädalat kestnud soojad ilmad on muutnud Eesti metsad äärmiselt tuleohtlikuks. Erand pole ka Lõuna-Eesti, mille kruusateid tolmutavad alates neljapäevast ralli MM-sarja parimad sõitjad.

Eestis valitsev leitsak teeb silmad ette isegi kolme nädala eest toimunud Keenia rallile. Vähemalt nii arvasid Tartusse kohale jõudnud Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) tähtsad ninad. Lõõskav päike on tigedaks ajanud parmud ja teised putukad ning nii said juba metsas eelluurel käinud rallisõbrad enne ralli algust võrrelda oma võitlusarme ehk putukahammustusi.

Kuum ilm on metsadest ja rohualadelt neelanud igasuguse niiskuse ning nii valitseb kogu Eestis äärmiselt suur tuleoht. Nädala alguses puhkes Jõgevamaal Pedja külas metsatulekahju, mis jäi Rally Estonia kiiruskatsetest linnulennult 30 kilomeetri kaugusele. Kaks päeva toimunud kustutustöödele kaasati 19 ühikut päästetehnikat ning tulekahjule sõitsid välja päästjad kaheksast komandost. Nii päästeamet kui ka politseioperatsiooni juht kinnitasid Postimehele, et võimalikeks ohtudeks rallipiirkonnas ollakse valmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles