Rapla korvpalliklubi tõi peatreeneriks Euroliiga kogemusega hispaanlase

Ville Arike
, reporter
Copy
Lluis Riera on Rapla meeskonna uus peatreener.
Lluis Riera on Rapla meeskonna uus peatreener. Foto: Rapla Avis Utilitas

Lõppenud hooajal Eesti korvpalliliigas kolmanda koha saanud Rapla Avis Utilitase meeskond värbas peatreeneriks 42-aastase suurte liigade kogemustega hispaanlase Lluis Riera.

Eelmisel kümnendil oli Riera Euroliiga, Hispaania liiga ja VTB Ühisliiga klubides abitreeneri rollis. Aastatel 2011-2018 töötas ta Badalona Joventudis, hooajal 2018/19 Vitoria Baskonias ning 2019/20 Joan Plaza kõrval Peterburi Zenidis.

Rapla klubi pressiteate kohaselt on Riera täitnud nende klubide juures erinevaid ülesandeid, näiteks spetsialiseerudes eri aastatel kaitsemängu- või rünnakutreeneri kohustustele, mängu analüüsile, igapäeva treeningutele ja ka klubide noortesüsteemide juhtimisele.

Rapla korvpalliklubi juht Jaak Karp: «Olin väga rahul tööga, mida Toomas Annuk peatreenerina tegi, aga tundsin pärast hooaega tugevat vajadust sammu järele, mis ei viiks uuest hooajast edasi mitte ainult meeskonda, vaid kogu Rapla organisatsiooni. Soovisin tuua uue peatreeneri just välismaalt, et vahetult kogeda, mida mujal teistmoodi, uutmoodi või paremini tehakse.

Tunnistan, et ma ei uskunud, et Rapla peatreeneriks võiks saada lausa Euroliiga kogemusega juhendaja. See kostab natuke ulmeliselt, aga see ei ole Lluis Riera ainus tugevus. Minu jaoks oli huvitav, et tal on omandatud kraad nii psühholoogias kui ka matemaatikas. Tema kolleegi, Peterburi Zenidi abitreeneri Jose Samaniego sõnul loovad need kombinatsiooni, kus Riera on ühtaegu tugev analüütik, samas leiab väga hea kontakti ka mängijatega.

Lisaks pikaajalisele kogemusele Hispaania tippliigas ACB on tal kogemus ka Badalona Joventut noortevõistkondade peatreeneri ja koordinaatorina.

Oleme kokku leppinud, et ta jagab oma kogemusi ka meie noortetreeneritega. Õppida on kindlasti kõigil meie klubi inimestel, kaasa arvatud minul. Lisaks usun, et sellise kaliibriga treeneri käe all treenimine ja mängimine võiks olla väga huvitav väljakutse Eesti mängijatele. Saab ju öelda, et Euroliiga treeneri teadmisi on võimalik omandada Euroliigas mängimata, seda saab teha hoopis Raplas!»

Meeskonna komplekteerimisega loodetakse lõpule jõuda hiljemalt augusti keskpaigas. Lisaks Eesti karika- ja meistrivõistlustele soovib meeskond liituda ka loodava Põhja-Euroopa korvpalliliigaga.

Karp ütles Postimehele, et loodab seniste juhendajate Toomas Annuki ja Allar-Raul Antsoni jätkamist abitreeneritena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles