VIDEO ⟩ Ela kaasa sõidule Rally Estonia kurvilisel punktikatsel, mis tekitas Tänakus küsimusi

Priit Pullerits
Copy

Rally Estonia pühapäevane punktikatse Raadi vanal lennuväljal ja selle lähedases pargis on ääretult kurviline, nii et pilootidel on lakkamatult käed-jalad ja kaardilugejaol suu-silmad tööd täis, tõdesid rada proovimas käinud Postimehe esindajad.

Vanemtoimetaja Priit Pullerits ning kunagine orienteeruja, Scanpixi foto- ja videoagentuuri Baltimaade juht Art Soonets läbisid 6,51 kilomeetri pikkuse kiiruskatse raja maastikuratastel juba jaanipäeval, kui selle marsruut ei olnud veel avalikuks tehtud.

Seetõttu, pidades kinni ralli korraldajate esindajaga sõlmitud suusõnalisest leppest, ei hakanud nad rada tutvustavat videot ka kuskil levitama, et keegi rallil osalejatest ei saaks teha liiga varakult eeltööd ning saavutada sedasi teiste ees ebaõiglast eelist.

Nagu lisatud videost näha, leidub kiiruskatsel vaid üksikuid lõike, kus sõitjad saavad heal juhul hetkeks gaasipedaali põhja vajutada. Rally Estonia peakorraldaja Urmo Aava on prognoosinud, et punktikatsel tuleb autode keskmiseks kiiruseks umbes 80 kilomeetrit tunnis.

Kuigi Pullerits ja Soonets läbisid Raadi kiiruskatse jalgratastel, saab videost sellegipoolest selgelt aimu, millistes kurvides on kerge rajalt välja libiseda ja kus luuravad tee servas ohtlikult suured kivid.

Postimehe esindajate hinnangul on Rally Estonia punktikatse trass piisavalt keeruline, et üheainsagi eksimuse korral võib jääda punktidest sootuks ilma.

Ralli eel võttis punktikatse kohta sõna ka Ott Tänak. «See on kellegi väga huvitav sünnitis. Milleks sellist asja on vaja? Aga nii on. Kuskile kõva asja vastu sõites on probleem lihtne tekkima. Seda on igal rallil. Ma ei oska öelda, kas selline aeglane nikerdamine katsel on televaatajale ja publikule efektne. See on käsitsi ehitatud vigursõit. Küsimus on, kellele on see lahe,» mõtiskles saarlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles