Venemaa meedia: Aleksei Šved liitub CSKAga

Toimetas Ville Arike
Copy
Venemaa parim korvpallur Aleksei Šved jätkab karjääri Venemaa parimas klubis.
Venemaa parim korvpallur Aleksei Šved jätkab karjääri Venemaa parimas klubis. Foto: SERGEI ILNITSKY/EPA/Scanpix

Venemaa meedia teatel siirdub riigi parim korvpallur riigi parimasse klubisse ehk Aleksei Šved Moskva CSKAsse. Ametliku tehingu eel tuleb veel mõned detailid kokku leppida.

Ajalehe Sport-Ekspress teatel on küsimus sisuliselt otsustatud. Et Švedi leping senise koduklubi Himkiga kestab veel kaks aastat, tegeldakse praegu selle lõpetamise detailidega. Himki teatavasti ei jätka rahalistel põhjustel kõrgel tasemel, sealhulgas VTB Ühisliigas mängimist ning seega said sisuliselt kõigist mängijatest vabaagendid.

Švedi CSKAsse siirdumise puhul ei saa mööda võrdlustest sealt meeskonnast eelmise hooaja keskel lahkunud ameeriklase Mike Jamesiga. Ka Šved on suure egoga mängija, kel olid Himkis sisuliselt piiramatu vabadus. CSKAs peatreener Dimitris Itoudise käe all ja tasemel kaaslaste - tagaliini kuuluvad veel näiteks Daniel Hackett, Iffe Lundberg, Marius Grigonis - kõrval ta seda kindlasti ei saa.

CSKA oli ainus klubi, kellega Šved sel suvel läbirääkimisi pidas. Huvi tundnud ka Krasnodari Lokomotiv-Kuban ja Vitoria Baskonia, kuid nood võinuks üldse kõne alla tulla vaid siis, kui läbirääkimised Venemaa pikkade aastate valitsejaga unnikusse jooksnuks. 

Sport-Ekspress esitas küsimuse, kas Šved suudab valutult sulanduda Itoudise süsteemi? Kas ta lepib sellega, et ei saa palli kaugeltki sama palju kui Himkis ning ka mänguaeg on väiksem? Himkis loodi talle seal oldud kuuel aastal tõeline mugavustsoon.

Ajalehega vestelnud Venemaa korvpalliasjatundjate arvates ei teki Švedil CSKAs kohanemisega probleeme ning ta suudab erinevalt Mike Jamesist mõjutada meeskonna sisekliimat positiivselt. Ta mängis samas klubis juba aastatel 2006-2012 tipptreenerite, näiteks Ettore Messina käe all. Just CSKAst siirdus mängumees NBAsse, kus veetis enne kodumaale naasmist kolm hooaega.

Švediga omal ajal nii Venemaa koondises kui ka CSKAs töötanud Dmitri Šakulini hinnangul kujuneb 32-aastase tagamehe mänguajaks keskmiselt 24-26 minutit ning ta saab vabad käed (pool)kiiretel rünnakutel ja olukordades, kus vastane tuleb üks-ühe vastu ette võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles