EMi parim jalgpallur siirdus PSG ridadesse

Toimetas Ville Arike
Copy
Gianluigi Donnarumma Itaalia koondise võidupidustustel peaministri residentsis.
Gianluigi Donnarumma Itaalia koondise võidupidustustel peaministri residentsis. Foto: Yara Nardi/Reuters/Scanpix

Pühapäeval lõppenud jalgpalli EMi parimaks mängijaks valitud, Itaalia koondise penaltiseeriates meistritiitlini vedanud väravavaht Gianluigi Donnarumma siirdus Prantsusmaa tippklubi PSG ridadesse.

Seejuures said pariislased 22-aastase Donnarumma üleminekutasuta, sest tolle leping AC Milaniga lõppes sel suvel. Leping PSG-ga sõlmiti viieks aastaks.

«Olen väga õnnelik, et saan olla osa sellest suurest klubist. Tunnen, et olen uueks väljakutseks valmis ja soovin siin jätkuvalt areneda. Tahan võita nii palju, kui võimalik ja rõõmustada Pariisi klubi poolehoidjaid,» ütles Donnarumma pärast lepingu sõlmimist.

Donnarumma on Itaalia koondist esindanud 33 korral. AC Milanis tegi ta debüüdi juba 16-aastasena ja on sealtmaalt esindanud klubi 251 kohtumises. Eelmisel hooajal jättis Donnarumma vahele ainult ühe Serie A mängu, aitas Milani teisele kohale ning seitsmeaastase vahe järel Meistrite liigasse.

Vastupidises suunas liigub prantslasest väravavaht Mike Maignan, kes eelmisel aastal aitas Lille'i üllatuslikult Prantsusmaa meistriks, kuid nüüd hakkab Milanis asendama Donnarummat.

PSG-ga on sel suvel liitunud vabaagendina veel kaks kuulsat mängumeest - hispaanlasest kaitsja Sergio Ramos tuli Madridi Realist, hollandlasest keskväljamees Georginio Wijnaldum aga Liverpoolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles