Arjen Robben lõpetas profikarjääri

Rasmus Vatter
, Suvereporter
Copy
Arjen Robben.
Arjen Robben. Foto: Andreas Gebert/Scanpix

Legendaarne Hollandi jalgpallikoondise ründaja Arjen Robben otsustas juba teistkordselt oma profikarjääri lõpetada.

«Head sõbrad, ma olen otsustanud oma jalgpallurikarjääri lõpetada. See oli minu jaoks väga keeruline otsus, aga tänan kõiki südantsoojendava toetuse eest,» kirjutas 37-aastane Robben oma Twitteri kontol.

Terve karjääri vältel pikalt vigastustega kimpus olnud hollandlast tabasid vanad hädad ka sel hooajal. Nimelt õnnestus tal lapsepõlveklubi Groningeni eest platsile joosta kõigest seitsmes kohtumises, andes selle aja jooksul ka kaks väravasöötu.

Varasema karjääri jooksul mängis ta nii PSV-s, Chelseas, Madridi Realis kui ka Müncheni Bayernis. PSV ridades teenis ta Hollandi meistritiitli, Chelseaga võitis kahel korral Premier League ja kolm Inglismaa karikat. Reali eest mängides triumfeeris ta samuti kohe debüüthooajal Hispaania liigas.

Kõige paremini mäletatakse Robbeni headust aga Bayerni aegadest, kelle ridades mängis ta kokku 309 mängus, lüües selle ajaga müstilised 144 väravat. 

Lisaks väravatele pistis Robben Saksamaal taskusse ka lausa 20 karikat, nende hulgas ühe Meistrite liiga ja kaheksa Saksamaa meistritiitlit. Hollandi koondist esindades jäi Robbeni saldoks 96 mängu ning 37 väravat. Muuhulgas juhtis ta Oranje kõigepealt 2010. aastal MM-i finaali ja ka neli aastat hiljem saavutati igati väärikas kolmas koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles