Inglismaa jalgpallur hoidis rassistliku sõimu tõttu sotsiaalmeediast mitu päeva eemale

Rasmus Vatter
, Suvereporter
Copy
Inglismaa koondislased Bukayo Sakat lohutamas.
Inglismaa koondislased Bukayo Sakat lohutamas. Foto: Carl Recine/Scanpix

Inglismaa jalgpallikoondislane Bukayo Saka, kes eksis Euroopa meistrivõistluste finaalis otsustaval penaltil, jagas laiema üldsusega oma kohtumise järgseid mõtteid.

Pärast finaalis saadud kaotust meeletutes kogustes rassistliku alatooniga sõimu saanud 19-aastane Arsenali mängumees kirjutas Twitteri postituses, et hoidis sotsiaalmeediast õige mitu päeva eemale.

«Olen püsinud sotsiaalmeediast eemale, et oma lähedastega aega veeta ja viimastel päevadel juhtunu enda jaoks lahti mõtestada.

Seda pole võimalik sõnadesse panna, kui pettunud ma tulemuse ja oma penalti üle olin. Ma tõesti uskusin, et suudame teile (poolehoidjatele) selle võidu tuua. 

Minu mängujärgne reaktsioon ütles kõik. Olin meeletus valus ja tundsin, et vedasin kõiki alt. Sellest hoolimata luban, et ma ei lase sellel nädalal kogetud negatiivsusel ennast murda,» sõnas peale mööda löödud penaltit nutma puhkenud inglane.

Ta jätkas: «Olen väga tänulik kõigile, kes mulle südantsoojendavaid kirju saatsid. Minu jaoks peakski jalgpall endas sellist mõtet edasi kandma.

Kõigile sotsiaalmeedia platvormidele tahan aga öelda, et ei tahaks näha kedagi saamas selliseid vihast nõretavaid kirju nagu me Marcuse ja Jadoniga saime (Marcus Rashford ja Jadon Sancho eksisid samuti penaltiseerias).

Teadsin, et sellised kirjad tulevad, aga olin äärmiselt pettunud, et teie võimsad platvormid ei teinud nende kustutamiseks piisavalt.»

«Jalgpallis ja ühiskonnas tervikuna ei tohiks olla mingit kohta nii rassismile kui ka igasugusele muule vihale. Läbi selle, kui inimesed teavitavad taolistest postitustest andes sellest politseile teada ja olles üksteise vastu lahked, on meil võimalus võita.

Armastus võidab alati,» lõpetas Bukayo Saka oma postituse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles