Breen selgitas, miks võisid Tänakul ja Neuville'il rehvijamad tulla

Karl Mihkel Eller
Copy
Craig Breen Rally Estonial.
Craig Breen Rally Estonial. Foto: Hyundai Motorsport GmbH

Rally Estonia esimese täispika võistluspäeva lõpus tunnistas iirlane Craig Breen, et on päevaga rahul.

Breen heitles terve päeva teravaimas tipus ja noppis kaks katsevõitu. Üldarvestuses hoiab ta teist kohta, kaotades soomlasele Kalle Rovanperäle 8,5 sekundiga. Lisaks on ta ainuke Hyundai tehasetiimi piloot, kellel ei tekkinud probleeme rehvidega.

«On väga hea päev olnud. Leidsin varakult hea rütmi ja ei tunne, et oleks WRC-autoga kruusalt 10 kuud eemal olnud. Meil oli hea stardipositsioon ja kasutasime selle ära,» tunnistas iirlane ajakirjanikele. 

Ta tunnistas, et naudib hetkel oma sõitu ja tänu sellele on ka tempo läbi päeva tugev olnud. Lisaks kiitis Breen Rovanperät, kes väga kõvasti reedesel võistluspäeval surunud on.

Homme sõidetakse Peipsiääre ja Mustvee kiiruskatsed, mida pole varem Rally Estonia raames kavas olnud ja Breen loodab seda ära kasutada. «Nende profiil võrreldes ülejäänud ralliga on erinev. Katsed on keerulisemad, teede ääres leidub palju sügavaid kraave,» kirjeldas ta katseid lühidalt.

Kuigi nii Ott Tänakul kui ka Thierry Neuville'il oli täna rehvidega probleeme, siis Breeni sõnul tundusid Pirelli jalavarjud head. «Avastasin seda rehvi esimest korda [Rally Estonia eelsel] testil. Hüpetel peab nendega ettevaatlik olema. Katsete teisel läbimisel oli rehvikulunemine üllatavalt madal ja mina nende üle ei kurda,» rääkis iirlane.

Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Sophie Graillon via www.imago-images.de/SCANPIX

Neuville tunnistas, et pärastlõunastel katsetel tal autoga probleeme ei olnud, kuigi enne esimesele katsele jõudmist tuli pidureid õhutada. Ainsa pettumusena tõi ta välja rehvipurunemise, mis umbes 12-13 sekundit röövis.

«Homme oleme paremal stardikohal ja sellega võib rahul olla,» sõnas täna kolmandana rajale tulnud belglane. «Minust eesolevad sõitjad ei võitle tiitli eest ja ma olen esimene nendest, kellel on veel lootust. Hetkel võitleme kolmanda koha eest ja sihime tähtsaid punkte.»

Samas tõi Neuville välja, et liigseid riske võtta ei tohi. «Üks auto on meil juba väljas ja tootjate arvestuse mõttes on oluline, et mõlemad allesjäänud autod koju tooksime,» nimetas belglane tiimi ühe prioriteetidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles