Latvala ülistas Rovanperät: muljet avaldav!

Karl Mihkel Eller
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Dppi/Bastien Roux/Scanpix

Pärast seda, kui Ott Tänak jäi Rally Estonial raja kõrvale, haaras kindlalt ohjad esimest MM-etapi võitu jahtiv Kalle Rovanperä. Toyota tiimipealikul Jari-Matti Latvalal jagus 20-aastase soomlase jaoks vaid kiidusõnu. 

Reede õhtuks edestab Rovanperä kaht Hyundai meest, Craig Breeni (+8,5) ja Thierry Neuville'i (+53,4). Liider on seni peetud üheksast katsest võitnud seitse, neist kuus täna. 

«Oli hea päev, andsin gaasi. Kõik sõitsid viimasel piiril,» sõnas Rovanperä. «Katsete teise läbimise seadistus polnud nii hea kui esimesel. Surusin kõvasti, aga olin Hyundaidega samas tempos. Homme teeme kindlasti muutusi.»

Neljandal kohal on tema tiimikaaslane Sebastien Ogier (+59,4), kes pidi terve päeva täitma teepuhastaja rolli. Valitsev maailmameister sai sellega kenasti hakkama. 

«Olen pigem õnnelik. Ma poleks saanud rohkem suurt midagi teha. Siin-seal tuli mõni väike viga sisse, sest esimesena teel on väga libe,» märkis Ogier. 

Triost kõige pettunum oli Elfyn Evans. Ta tegi hommikul väikese sõiduvea ega leidunudki õiget kiirust. Sellele vaatamata hoiab waleslane viiendat kohta (+1.15,1). 

«Tempo pidanuks parem olema. Oli üks selliseid päevi, kus sa ei saa täpselt öelda, mis läks viltu. Tunne oli ühtlaselt kehv,» ütles Evans. «Väikesed detailid võivad karmilt kätte maksta. Peame homme muutusi tegema.»

Tiimiboss Latvala oli kaamerate ette jõudes rahulolev. 

«Tiimile oli üldiselt väga hea päev. Kalle esitus oli muljet avaldav! Aga ootasin seda, sest see on tema teine koduralli. Ta alustas siinsetel teedel oma karjääri ülesehitamist. Ta tunneb end siin väga mugavalt,» kiitis endine ralliäss noort rahvuskaaslast. «Ta suudab väga küpselt sõita ja pinget taluda. Olen temaga väga rahul.»

Kiita sai ka Ogier. «Nii kuumade ilmadega muutub kruus väga lahtiseks ja libedaks. Esimesena rajal olla tegi ta väga head tööd,» jätkas Latvala ja lohutas ka Evansit. 

«Elfyn polnud päris oma parimal tasemel. Hommikul kaotas ta ristmikul tehtud eksimusega aega. Pärast seda ta teadis, et vahet on raske kinni sõita. Ta polnud parimas tujus. Aga isegi, kui Elfyn teab, et pole parim päev, suudab ta väga stabiilselt esineda ja tiimile punktid koju tuua. Seda hindan temas väga kõrgelt. Ta on sõitnud mõistlikult.»

Rally Estonia jätkub homme hommikul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles