VIDEO ⟩ Egon Kaur: kahju on päev lõpetada sellise noodiga, et kiirabi oli rajal

Karl Mihkel Eller
Copy

Rallisõitja Egon Kaur ei tea veel oma tänase Rally Estonia viimase kiiruskatse aega, sest vahepeal katse peatati ameeriklaste Sean Johnstoni ja Alexander Kihurani raske väljasõidu tõttu. «Ma ei tea, mis vahe selles on, mis aeg viimaselt katselt antakse. Kahju on sellise noodiga päev lõpetada, et kiirabi oli rajal,» ütles eestlane.

Mõistagi ei tea ka Kaur, mis jänkidega täpselt juhtus. «Eelnevalt oli üks vasakkurv, mis keeras peale ka. Seal see toimuski. Kiirabi pidi peal käima, rohkem ei oska öelda.»

Oma päevast rääkides kostis Kaur, et ei tahtnud suuri riske võtta. «Võib-olla oli pärastlõuna natuke parem kui hommik, aga kõige rohkem kaotust tuli Otepää teisel läbimisel. Seal oleks tahtnud kiirem olla,» sõnas ta.

Kaur jätkas: «Homme tahan olla stabiilsem, et tempo ei kõiguks ja suudaksime katseaegadega esimesele ühtlast kaotust hoida. Kui Aleksei Lukjanuk nii jätkab, siis me ei peaks riskima. 

Ralli on pikk ja eesmärk oli täna lõpuni tulla. Kolm päeva on sõita ja nüüd on alles esimene selja taga. Mulle tänased katsed täitsa meeldisid. Meenutavad Viru ralli katseid ja on väga vahvad, saab legendi järgi sõita. Eks peab jälgima, mis tempot meie lähikonkurendid homme hoiavad. Tänastel viimastel katsetel oli minu tunne okei. Kui nii jätkata, oleks juba päris hea.»

Pärnaka sõnul polnud rajaolud reedel üleliia keerulised. «Tänased katsed ei läinud teisteks läbimisteks olude poolest nii hulluks, aga homme on Peipsiääre ja Mustvee katsel pehmem põhi. Et auto ka teisel läbimisel terve püsiks, tuleb olukorda rohkem jälgida.»

Enne viimast katset hoidis Kaur WRC3-klassis kolmandat kohta, kaotades Lukjanukile 50,4 sekundit. Kajetan Kajetanowicz oli eestlasest vaid 2,4 sekundi kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles