Jari-Matti Latvala on mees, kelle elu ja karjäär olid poolteist aastat tagasi täielikus madalseisus. Kui eestlased said 2019. aasta lõpus rõõmustada maailmameistriteks tulnud Ott Tänaku ja Martin Järveoja üle, siis toona 34-aastase Latvala jaoks oli profisportlase teekond jõudnud tupikseisu. Nüüd loodab Latvala, et soomlaste pärandit suudab MM-sarjas edasi kanda Kalle Rovanperä.

Latvala oli karjääri alguses seadnud endale neli suurt eesmärki: pääseda tehasetiimi, võita MM-rallil kiiruskatse, teenida rallivõit ja tulla maailmameistriks. Viimane neist jäi tal täitmata, kuid nüüd on Latvalal võimalus Toyota tiimipealikuna täita endale noorena antud lubadus.

Latvala tõmbas suurele karjäärile joone alla 2019. aastal. Eelmisel aastal tegi ta veel ühe ürituse erasõitjana, teda ei saatnud edu. Seejärel raputas tervet maailma koroonapandeemia ning seni Monacos elanud Latvala otsustas tagasi kolida Soome. Aasta lõpus pöördus tema poole Toyota meeskond ja uuris, kas tal oleks huvi hakata vedama oma endist leivaisa. Soomlane ei lasknud seda pakkumist endale kaks korda teha ning ongi alates sellest hooajast Toyota tiimipealik.

Kommentaarid
Copy