Heas hoos olnud Kaur pidi Rally Estonia pooleli jätma

Postimees Sport
Copy
Egon Kaur.
Egon Kaur. Foto: Sander Ilvest

Egon Kaur oli pikalt Rally Estonial WRC3 arvestuses teise koha heitluses, kuid pidi kahjuks võistluse pooleli jätma.

Kaur alustas hommikut hästi ja sai esimesel katsel WRC3 arvestuses teise koha. Järgmisel katsel lõhkus ta algselt rehvi ja sõnas ralliraadiole, et lõikas liiga sügavalt ning seetõttu rehv purunes.

Enne 12. kiiruskatset tuli aga info, et Kaur pidi võistluse vedrustuse purunemise tõttu pooleli jätma. Hetkel pole veel teada, kas ta pühapäeval rajale tuleb.

Lisaks katkestamisele tuli tal vastu võtta veel üks ebameeldiv üllatus. Kaur sai ohutusreeglite rikkumise eest kopsaka rahatrahvi.

Rally Estonial WRC3 arvestuses poodiumikoha eest võitlevale Egon Kaurile määrati 1000 eurone rahatrahv, sest koos kaardilugeja Silver Simmiga rikuti reedesel viimasel katsel ohutusreegleid.

Üheksandal katsel tegi karmi avarii ameeriklane Sean Johnston, kelle Citröen C3 R5-auto jäi risti kiiruskatsele ning võistlus peatati. Kõikidele järgnenud võistlusautodele edastas elektrooniline ohutussüsteem teate, et katsel on punane lipp ning jätkata tuleb rahuliku tempoga.

Avarii toimus 18.54 ning Kaur ja Simm said oma auto infotabloole kell 18.56, kuid jätkasid võistluskiirusel sõitmist kuni avariipaigani jõudmiseni 19.00. Rallipaaridel on kohustus ohutussüsteemi teadetele vastata minuti jooksul. Kaur ja Simm tegid seda kuus minutit määratud ajast hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles