PM VIDEO Linnamäe seletas, miks mitmed eestlased trahvi said

Karl Mihkel Eller
Copy

WRC2-arvestuses võistlev rallisõitja Georg Linnamäe seletas Postimehele antud intervjuus, miks mitmed Eesti rallisõitjad õhtul trahvi said.

Kohtunikele jäid silma rallipaarid Raul Jeets-Andrus Toom, Georg Linnamäe-James Morgan, Priit Koik-Kristo Tamm ja Robert Virves-Sander Pruul. Kõik nad peavad oma kukrut 1000 euro võrra kergendama.

Kui ametlikus dokumendis oli kirjas, et nende tulekustutid polnud korralikult kinnitatud, siis Linnamäe seletas olukorda natuke täpsemalt. «Meil ei olnud tulekustutussüsteemstop-kontrollis sisse lülitatud,» ütles noor rallitalent, kelle sõnul on see nõue tükk aega kehtinud, kuid seni pole ta näinud, et keegi seda kontrolliks.

Kui aga mõelda tagasi rallipäevale, siis Linnamäel õnnestus suuremaid probleeme vältida ja võistluse lõpp juba paistab. «Ma arvan, et kõige raskem päev on seljataga, aga homme on veel mitu katset sõita. Oleme õnnelikud, et oleme siin ja saime täna suuremate probleemideta hakkama,» rääkis 23-aastane eestlane.

Rally Estonial istub tema kõrval esmakordselt britt James Morgan, kellega seni on koostöö kenasti sujunud. «Ta on professionaalne, oskab hästi [kaarti] lugeda ja niisama juttu rääkida. Väga mugav on,» oli Linnamäe rahulolev.

Peipsiääre ja Mustvee katsete teisel läbimisel võis täheldada päris suuri rööpaid ja Linnamäe tunnistas, et nendest üle ronimine oli päris keeruline. Lisaks tõi ta välja, et tegi ka ühe strateegilise eksimuse. «Tegime hommikul natuke vale rehvivaliku. Otsustasime minna kõva seguga, aga polnud võib-olla kõige parem variant. Ootasime natuke teistsugust pinnast, aga mis seal ikka,» ütles rallisõitja.

Ralli üldarvestuses hoidis ta laupäeva õhtul 18. kohta, WRC2-arvestuses oli ta kuuendal positsioonil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles