PM VIDEO ⟩ Tänak Rally Estonia punktikatsest: Raadi lennuvälja tagused oksahunnikud ei ole Eestile parim reklaam (5)

Karl Mihkel Eller
Copy

Ott Tänaku jaoks ei möödunud Rally Estonia plaanipäraselt, kuid punktikatselt õnnestus tal noppida viis punkti. Võistluse korraldajatele jagus tal nii kiitusi kui ka kriitikat.

Tänaku võistlus lõppes juba reede hommikul, kui ta sõitis teelt välja põllule, lõhkus kaks rehvi, ja pidi tee kõrvale seisma jääma. Laupäeval naases ta taas võistlustulle, kuid punktide peale enam ei sõitnud.

Ta kritiseeris korduvalt Rally Estonia punktikatset ja võttis selle osas sõna ka pärast ralli lõppu. «Kõik katsed olid enamasti huvitavad, kui viimane välja arvata. Riik maksab omajagu miljoneid raha ja kõige vaadetumal katsel näeb Raadi lennuvälja taguseid oksahunnikuid. See nägi siin välja nagu liiduaeg siin,» oli 2019. aasta maailmameister kriitiline.

Tema sõnul oli punktikatse sellisel kujul sõitmine maha visatud raha.

Rallivõitjaks krooniti nooruke Kalle Rovanperä. Tänak usub, et kui ta poleks katkestanud, siis võinuks nende vahel tulla kõva madin. «Oli näha, et Kalle oli väga kiire. Aga raske on meid võrrelda. Kui me üritasime laupäeval samm-sammult rütmi leida, siis tema läks samm-sammult rahulikumaks,» seletas eestlane, kelle sõnul oleks Rovanperäga võidu sõitmise korral olnud tempo tunduvalt ebamugavam.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles