Linnamäe jäi võistlusega rahule, kuid loodab järgmisel aastal kiirem olla

Karl Mihkel Eller
Copy
Georg Linnamäe.
Georg Linnamäe. Foto: Jarek Jõepera/Rally Estonia

Eesti rallisõitja Georg Linnamäe tuli Rally Estoniale sihiga see lõpuni sõita ja see tal õnnestus. Kuigi koht ei olnud kõrge, siis vajalikke kogemusi saadi kuhjaga.

Linnamäe lõpetas ralli WRC2-arvestuses kuuenda kohaga, kaotust võitjale Andreas Mikkelsenile kogunes seitse minutit ja kaheksa sekundit. Finišijoone järel oli ta rahulolev, kuid tunnistas, et kiirus ei olnud päris see, mida näidata tahaks.

«Eks see ole mitme asja segu. Ma ei ole 100-protsendiliselt oma enesekindlust tagasi saanud, lisaks oli uus kaardilugeja ja veel selliseid asju,» seletas noormees. «Seekord jäi lihtsalt enesekindlusest puudu. Loodetavasti järgmine aasta läheb paremini,» lisas ta lootusrikkalt.

Kuna tavaliselt tema jaoks kaarti lugev Volodõmõr Korsia sai koroonareeglite rikkumise tõttu pooleaastase võistluskeelu, siis luges talle kaarti James Morgan. Linnamäe sõnul sujus see koostöö hästi.

«Ütleme nii, et mulle meeldis see, et ta julges anda soovitusi ingliskeelse legendi jaoks ja ka auto seadistusest, sest tal on kõvasti R5-ga kogemusi. Ta oli suureks abiks,» kiitis Linnamäe kaardilugejat ja sõnas, et Morgan jätkab tema kõrval kuni Korsia karistuse lõpuni.

Nüüd ootab teda ees väike paus ja seejärel astub ta võistlustulle augusti lõpus peetaval Lõuna-Eesti rallil. Pärast seda ootab ees Kreeka MM-ralli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles