Kalle Rovanperä tegi oma teise kodumaa teedel ajalugu

Copy
Kalle Rovanperäst (paremal) sai läbi aegade noorim MM-etapi võitnud sõitja. Pildil tähistab ta võitu koos kaardilugeja Jonne Halttuneniga.
Kalle Rovanperäst (paremal) sai läbi aegade noorim MM-etapi võitnud sõitja. Pildil tähistab ta võitu koos kaardilugeja Jonne Halttuneniga. Foto: Kristjan Teedema

Kuigi Eesti rallifännide jaoks lõppes Rally Estonia pettumusega, sest Maarjamaa parim rallisõitja Ott Tänak pidi sõiduvea tõttu reedel katkestama, jääb tänavune Eesti MM-etapp ralliajalukku ilmselt tükiks ajaks. Põhjuseks Toyota sõitja Kalle Rovanperä, kellest sai ajaloo noorim WRC-etapi võitja.

Viimast päeva alustas Rovanperä kindla liidrina ja tema võidus ei kahelnud enam keegi. Ta sõitis mõõdukalt ja suutis oma edu isegi mõne sekundi võrra suurendada. Punktikatsel ta suuri riske võtma ei hakanud ja piirdus vaid ühe silmaga.

Rallivõidu hetkel oli Rovanperä 20 aasta, üheksa kuu ja 17 päeva vanune. Enne teda hoidis noorima MM-ralli võitja tiitlit tema praegune boss Jari-Matti Latvala, kes triumfeeris 2008. aasta Rootsi rallil 22 aasta, 10 kuu ja seitsme päeva vanusena. Toyota tiimijuht oli oma hoolealuse üle äärmiselt uhke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles