Maicel Uibo andis olümpiavõitjast abikaasale inspiratsiooni: loodan peagi proovida seitsmevõistlust

Karl-Joosep Küngas
Copy
Maicel Uibo ja Shaunae Miller-Uibo.
Maicel Uibo ja Shaunae Miller-Uibo. Foto: Sille Annuk

Shaunae Miller-Uibo läheb Tokyo olümpiamängudele olles 400 meetri tiitlikaitsja. Sel mängudel keskendub ta samuti enda põhialale, kuid peagi võib plaanidesse tulla ka muutusi.

Rio olümpiamängudel legendaarse finišijoonele viskumisega silmapaistnud Miller-Uibo loodab sarnast edu korrata ka tänavu. «Ma soovin, et bahaamalased saaksid end taas uhkena tunda,» sõnas kergejõustiklane BBC-le.

Tokyosse läheb Miller-Uibo kindlasti medalisoosikuna. Hetkel paikneb ta maailma hooaja edetabelis teisel kohal, jäädes ainult alla noorukesele Christine Mbomale, kes suutnud staadioniringi joosta ajaga 48.54. Kuigi tänavu pole Miller-Uibol õnnestunud 49 sekundi piiri alistada, siis tema nimel olev Põhja-Ameerika rekord on nõnda võimas kui 48.37.

Tulevikus võib siiski Miller-Uibo alavahetust kaaluda. Selleks on tal olnud ka inspiratsiooniks abikaasa, Eesti kümnevõistleja Maicel Uibo. «Ma ruttan veidi sündmustest ette, kuna pole treeneriga veel lõplikult asju kinnitanud, kuid järgmisel hooajal võin midagi muud proovida. Sisehooajal loodan teha viievõistlust ning sealt edasi proovida ka seitsmevõistlust.

Ma pole kuigi osav odaviskes, seega pean väga palju vaeva nägema. Pärast seda eksperimenti soovin ehk 400 meetri tõkkejooksu proovida,» lõpetas Miller-Uibo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles