Jalgpallis katsetatakse drastilisi reeglimuudatusi

Christopher Krutto
Copy
Audi sissevise käega võib peagi olla ajalugu.
Audi sissevise käega võib peagi olla ajalugu. Foto: CATHERINE IVILL/Scanpix

Rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA katsetab noorteturniiril uusi reegleid, mis võiksid jalgpalli revolutsioneerida.

Võistlusest võtavad osa PSV, AZ Alkmaari, RB Leipzigi ja Club Brugge noortetiimid. Reeglimuudatusi, mida katsetatakse, on lausa viis.

Esimeseks neist on 30-minutilised poolajad. Kui praegu kestab üks poolaeg 45 minutit ja kella vahepeal seisma ei panda, siis uute reeglite järgi pandaks iga mänguseisaku ajal aeg seisma

Koroonaviiruse pandeemia on vähemalt ajutiselt tõstnud kohati võimalike vahetuste arvu kolmelt viiele ja nüüd katsetatakse, kuidas näeks välja piiramatu arv vahetusi.

Kolmanda muudatusena eemaldatakse mängijad kollase kaardi järel viieks minutiks väljakult. See tähendab, et patustaja tiim peaks mingi aja saama hakkama vähemuses.

Neljanda muudatusena hakataks aute käest viskamise asemel jalaga lahti mängima ja viimase uue reeglina võiks mängija nurga- ja audilöökidest tiimikaaslasega kombineerimise asemel ise kohe palliga jooksma hakata.

Kas ja kui palju nendest reeglitest tippjalgpalli jõuab, pole teada, sest praegu on tegu lihtsalt eksperimendiga. Kuid see näitab seda, et FIFA on valmis uusi asju katsetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles