Müstilise rekordiparandusega Euroopa tippmargi jooksnud šveitslane on jamas

Christopher Krutto
Copy
Alex Wilson
Alex Wilson Foto: MANUEL GEISSER via www.imago-images.de/Scanpix

Šveitsi sprindiäss Alex Wilson parandas eile oma isiklikku rekordit 0,34 sekundi võrra ja jooksis tulemusega 9,84 uue Euroopa rekordi. Pärast võimsat tulemust avaldus video, mis võib talle palju probleeme valmistada.

Nimelt postitati Instagrami hiljuti video, kus on näha, kuidas Wilson treenib Las Vegases koos Raymond Stewartiga, kes suutis esimese jamaikalasena ületada 10 sekundi piiri. Probleem seisneb selles, et talle on määratud eluaegne sportlaste treenimise keeld.

Selle sai ta 2010. aastal, kui USA antidopinguagentuur USADA tuvastas, et Stewart oli oma hoolealustele dopinguaineid hankinud. Keeld tähendab, et kõiki temaga treeninud sportlasi ähvardavad hiljem sanktsioonid.

Šveitslane ise sõnas Blickile, et ei teadnud, kellega on tegu. «Ma olin Las Vegases treenimas ja Stewart mängis murul jalgpalli. Mu treener küsis, kas ma tean teda. Vastasin ei. Siis ütles ta, et tegu on esimese jamaikalasega, kes 100 meetrit alla 10 sekundiga jooksis ja äkki on tal üks-kaks nõuannet.

Kui ma oleksin teadnud Stewarti tausta, siis ma ei oleks ennast temaga sidunud. Ma isegi ei treeninud temaga. Mu treener küsis, kas tal on paar nõuannet ja siis ta 10 minutit jagas neid,» kirjeldas Wilson toimunut.

Kas ja milline karistus teda selle eest ootab, pole veel teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles