FC Flora sihib pääsu alagrupiturniirile. Kuidas nii hea võimalus üldse tekkis?

Ville Arike
, reporter
Copy
Flora mehed on korra saanud sel hooajal Euroopas rõõmustada. Vaja oleks veel vähemalt üht võitu.
Flora mehed on korra saanud sel hooajal Euroopas rõõmustada. Vaja oleks veel vähemalt üht võitu. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Sel suvel lahti läinud jalgpalli eurosarjade võistluste eel räägiti sageli sellest, et täna Varssavis sealse Legia vastu Meistrite liiga teist eelringi alustaval Eesti esiklubil FC Floral on varasemaga võrreldes oluliselt suurem ja parem võimalus jõuda alagrupiturniirile. Kuidas see on võimalikuks osutunud?

Põhjus on lihtne: loodi kolmas eurosari, Konverentsi liiga. Eurosarjad on aja jooksul ikka olnud arengus ja muutumises. Aastakümneid tagasi mängisid riikide meistrid oma ja karikavõitjad oma sarjas, lisaks oli ülejäänud tugevatele klubidele UEFA sari. Või kes mäletab Intertoto sarja?

Meistrite liiga ei tähenda enam ammu pelgalt riikide meistreid. Uueks hooajaks muudeti senine mammutsari Euroopa liiga oluliselt õhemaks ning arvukaimaks sai hoopis uus, Konverentsi liiga. See muudatus annab ühtlasi riikide meistritele kõigi kolme sarja peale kokku alagrupiturniiridele tunduvalt rohkem kohti juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles