Vaata pilte: Red Bull näitas uue hooaja autot

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bull RB8
Red Bull RB8 Foto: skysports.com

Viimasel kahel aastal F1-sarjas nii individuaalse kui ka meeskondliku tiitli võitnud Red Bull näitas esmakordselt uue hooaja vormelit. Esialgu pole uut autot siiski avalikkuse pilkude ette veeretatud, esmatutvust RB8 nime kandva mudeliga saab teha piltide vahendusel.

Maailmameister Sebastian Vetteli uus auto järgib ninaosa kõrgust reguleerivate uute reeglite tõttu samasugust tõstetud ninaga kujundust nagu Ferrari, Sauberi, Force India ja Caterhami poolt avalikustatud uue hooaja mudelid. Küll aga on aerodünaamikaguru Adrian Newey lahendanud ninaosale jääva jõnksu märksa sujuvamalt kui mõnigi teine disainer.

Red Bulli pilootidena jätkavad uuel hooajal Sebastian Vettel ja Mark Webber, varusõitja on mullu Toro Rosso rooli keeranud šveitslane Sebastien Buemi, kellele tänavuseks hooajaks põhisõitja kohta ei leidunud.

Uue hooaja vormelit demonstreeris täna ka Sauber. Ferrari mootori toel liikuv auto kannab mudelinime C31. Võrreldes mulluse hooaja mudeliga puudutavad suurimad muudatused eelkõige auto vedrustust. Lisaks mootorile kasutatakse aga ka Ferrari käigukasti, jõuülekannet ja KERSi moodulit. Kõige selle tõttu meenutab ka disain, eriti palju kõneainet pakkuv ninaosa, vägagi Ferrari värskeltesitletud mudelit F2012.

Sõitjatena jätkavad Sauberis ka uuel hooajal jaapanlane Kamui Kobayashi ja mehhiklane Sergio Perez ning varusõitja on viimase kaasmaalane Esteban Gutierrez

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles