Milwaukee Bucks krooniti 50-aastase vahe järel NBA meistriks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Võidukad Milwaukee Bucksi mängumehed.
Võidukad Milwaukee Bucksi mängumehed. Foto: Jeff Hanisch/USA Today Sports/Scanpix

Korvpalliliigas NBA sai ööl vastu kolmapäeva selgelks tänavune meister, kui Milwaukee Bucks alistas finaalseeria kuuendas mängus 105:98 Phoenix Sunsi. 

Võitjate mänguvankrit vedas otsustavas kohtumises nende superstaar Giannis Antetokounmpo, kes kogus 50 punkti ning noppis veel 14 lauapalli ja blokeeris viis viset. Säärase esituse toel tõusis ta samale pulgale Bob Pettitiga, kes viskas 1958. aastal finaalseeria viimaseks jäänud mängus samamoodi 50 punkti. Mõistagi valiti kreeklane ka tänavuse finaalseeria kõige väärtuslikumaks mängijaks.

Teise meistrisõrmuse viis Antetokounmpode perre Giannise vanem vend Thanasis, kes samamoodi Bucksi hingekirja kuulub. Juba varem oli ihaldatud trofee pea kohale saanud tõsta perekonna kolmas veli Kostas, kes tuli Los Angeles Lakersiga tšempioniks mullu.

Giannis Antetokounmpo kõrval jõudsid Bucksi leeris kahekordse punktisummani veel Khris Middleton (17), Bobby Portis (16), Jrue Holiday (12) ja Brook Lopez (10). Sunsi resultatiivseimad olid Chris Paul (26) ja Devin Booker (19).

Bucksi jaoks oli tegemist nende teise NBA-meistritiitliga, esimene pärines 1971. aastast, kui meeskonda vedasid sellised legendid nagu Kareem Abdul-Jabbar ja Oscar Robertson. Finaalis mängis klubi veel ka 1974. aastal, kuid toona tuli võistkonnal tunnistada Boston Celticsi paremust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles