Kas Hyundai meeskond ütles kogemata välja kurva uudise?

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja tuhisemas Eesti teedel. Foto on illustratiivne.
Ott Tänak ja Martin Järveoja tuhisemas Eesti teedel. Foto on illustratiivne. Foto: Nikos Katikis via www.imago-images.de/SCANPIX

Hyundai rallitiimile jäid Rally Estoniast näppude vahele Craig Breeni teine ja Thierry Neuville'i kolmas koht. Oma võistlusjärgses pressiteates sooviti mõistetavalt meestele ka õnne, kuid rallisõpradele hakkas kirjutisest silma hoopis teine rida. 

Nimelt oli seal kirjas lause, et Hyundai Motorsport hoiab tootjate arvestuses 256 punktiga teist kohta ning jääb neli etappi enne hooaja lõppu esikohast maha 59 punktiga.

Kuigi koroonaviiruse poolt räsitud maailmas pole midagi kivisse raiutud, oli Rally Estonia tänavuse hooaja seitsmes etapp, pärast mida peaks – vähemalt ametliku kalendri põhjal – aset leidma veel viis võidukihutamist (Belgia, Kreeka, Soome, Hispaania ja Jaapan). 

Ehk küsimus on, kas Hyundai meeskond tegi lihtsalt kogemata apsaka või lobisesid nad välja telgitagustes juba paika pandud saladuse, sest nädalakese ringlevad juba ka jutud, et tänavuse hooaja viimane etapp Jaapanis jääb koroona tõttu ära. 

«Jaapanis peaks toimuma viimane etapp, aga pärast Moto GP (1.–3. oktoober) ja WEC-sarja (26. september) võistluste tühistamist näib tõenäoline, et ka MM-ralli jääb ära,» kirjutas tuntud Hispaania ralliajakirjanik Pipo Lopez nädal enne Rally Estonia algust ASis.

Ühtegi ametlikku kommentaari WRC Promootor sel teemal jaganud veel pole. Kui Jaapani osavõistlus peakski ära jääma, siis lõppeks tänavune hooaega 17. oktoobril Kataloonia asfaldiralliga.

Enim kasu saaks lühenevast aastast Sebastien Ogier. Valitsev maailmameister juhib üldarvestuses juba üsna turvalise eduga. Hooaeg jätkub nelja nädala pärast sõidetava Belgia ralliga.

MM-sarja üldseis:

1. Sebastien Ogier (Toyota) 148

2. Elfyn Evans (Toyota) 111

3. Thierry Neuville (Hyundai) 96

4. Kalle Rovanperä (Toyota) 82

5. Ott Tänak (Hyundai) 74

6. Takamoto Katsuta (Toyota) 66

7. Craig Breen (Hyundai) 42

8. Gus Greensmith (M-Sport) 34

9. Dani Sordo (Hyundai) 31

10. Adrien Fourmaux (M-Sport) 30

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles