Bürokraatia sundis Sorga USAs tütarklubisse laenule

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Erik Sorga.
Erik Sorga. Foto: Fred Kfoury Iii

USA jalgpalliklubi D.C. United andis teada, et saadab rohelisest kaardist (nende versioon kohapeal treenitud mängijast - toim) ilma jäänud ning seega jätkuvalt välismaalase staatust omava Eesti koondise ründaja Erik Sorga laenule esiliigaklubisse Loudoun United.

Säärane vangerdus oli vajalik, sest MLSis on igal klubil leegionäride jaoks kaheksa kohta, kuid kuna Loundouni näol on tegemist D.C. tütarklubiga, siis saavad mängijad saavad kahe tiimi vahel iganädalasest vabalt liikuda.

Sorga agent Harri Ojamaa kinnitas samuti Soccernet.ee-le, et sisuliselt ei muutu sellega mängija jaoks midagi. «Paberite järgi laenati ta küll esiliigasse duubelmeeskonda, aga treenimist jätkab ta esindusega ning samuti saab D.C. United teda kasutada MLS-i mängudes. Eelmisel aastal ei saanud ta duubelmeeskonnas mängupraktikat seetõttu, et oleks siis pärast igat esiliiga mängu pidanud olema eneseisolatsioonis, mis oleks muutnud tema esinduses treenimise ja mängimise pea võimatuks. Praegu on see aga lihtsamaks tehtud ja ma arvan, et kui noor mängija ei saa kõrgliigas piisavalt mängupraktikat, siis on esiliigas mängimine igati kasulik,» selgitas Ojamaa. 

Sorga on pooleteise aasta jooksul D.C. Unitedi eest platsil käinud 20 korral, neist üheksal puhul on ta kuulunud ka algkoosseisu. Väravavõrku on eestlane teisel pool Atlandi ookeani suutnud sahistada vaid korra, kui skooris mullu sügisel New York Red Bullsi vastu.

Tänavust, aprillis alanud hooaega alustas Sorga põhikoosseisu ning lõi kaasa kolmes järjestikuses kohtumises, kuniks jalavigastus ta mitmeks kuuks platsi kõrvale jättis. Praeguseks on edurivimees traumast üle saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles