Koroonaviirus tegi Eestis toimuva MM-etapi osas korrektuure

Postimees Sport
Copy
Külgkorvide MM-etapp Lange motokeskuses.
Külgkorvide MM-etapp Lange motokeskuses. Foto: Motostart Photography

Algselt 14. ja 15. augustil Lange Motokeskuses toimuma pidanud külgkorvide MM- ja quadide EM-etappide toimumine lükati korraldaja ja promootori kokkuleppel 25. ja 26. septembrile. Lisaks lähevad ühelt etapilt kirja kolme sõidu tulemused.

Seoses koroonaviiruse olukorraga Euroopas on mitu MM-etappi ära jäänud ja Langel peaks toimuma alles hooaja avaetapp. Ühtekokku on MM-kalendrisse jäänud neli etappi, kaks neist peetakse Tšehhis, üks Hollandis ja Eestis.

Quadide EM-kalendris on samuti neli etappi, millest kolm sõidetakse koos Tšehhis ja Langel peetavate külgkorvide MM-etappidega, üks eraldi võistlusena Horvaatias.

Rahvusvaheline alaliit muutis tänavuseks hooajaks seoses kahanenud kalendriga reegleid ja hooajal 2021 sõidetakse igal etapil kolm võistlussõitu (25 minutit + 2 ringi) traditsioonilise kahe asemel.

Esimene sõit peetakse laupäeval, mis asendab kvalifikatsioonisõidu, ja selle stardipositsioonid määratakse laupäeva hommikuste ajatreeningute põhjal. Pühapäev on sarnane eelmiste aastatega, kus hommikul sõidetakse soojendussõit ja seejärel kaks võistlussõitu.

Etapi paremusjärjestus selgitatakse kolme sõidu koondpunktide tulemusena ja võrdsete punktide korral on otsustav viimane sõit. Maailma- ja Euroopa meistriks kroonitakse need sõitjad, kes koguvad hooaja jooksul suurima arvu punkte, hoolimata osaletud etappide arvust.

Külgkorvide MM-kalender

21.–22. august Jinin, Tšehhi

18.–19. september Oss, Holland

25.–26. september Lange, Eesti

9.–10. oktoober Kramolin, Tšehhi

Quadide EM-kalender

21.–22. august Jinin, Tšehhi

18.–19. september Oss, Holland

4.–5. september Mladina, Horvaatia

9.–10. oktoober Kramolin, Tšehhi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles