Koroonapuhang Rally Estonia külastajate seas - tuvastati 13 nakatunut (6)

Postimees Sport
Copy
Fännid Rally Estonia punktikatsel.
Fännid Rally Estonia punktikatsel. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Terviseameti andmetel on Rally Estonia külastajate seas tuvastatud 13 koroonaviirusesse nakatunut. Üks rallil osalenud inimene nakatas omakorda elukaaslast, teine käis nakkusohtlikul ajal 16. juulil vastu 17. juulit Tartus asuvas klubis Shooters, kus on tänaseks teada kuus nakatunut ja terviseamet loeb seda eraldiseisvaks koldeks. Osa juhtudel sai juba kinnitust, et tegemist on koroonaviiruse delta tüvega.

Terviseamet palub rallikülalistel jälgida oma tervist ning haigustunnuste tekkimisel tuleb pöörduda perearsti või nõuandetelefoni 1220 poole, kes saavad teid suunata koroonaviiruse testile. Terviseameti Lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luht kutsub inimesi üles vältima rahvarikkaid kohti. «Värsked juhtumid näitavad, et koroonaviiruse uued tüved võivad vabas õhus väga kergesti edasi kanduda. Endiselt on kõige suurem oht nakatuda paikades, kus on korraga koos palju inimesi. Kindlasti tuleb kinni pidada eneseisolatsiooni reeglitest, sest võite olla nakkusohtlik ka siis, kui selged sümptomid puuduvad,» rääkis Luht. «Samuti tuleks leida kohe võimalus vaktsineerimiseks, sest nagu näeme, pole nakkusoht kusagile kadunud. Ainult nii saate end raske haigestumise eest kaitsta,» selgitas Luht. Loetelu vaktsineerimiskohtadest leiate portaalist vaktsineeri.ee.

Rally Estonia korraldajad teavitavad eraldiseisvalt kõiki külastajaid, kes võisid nakatunutega ühel rallipassialal kokku puutuda.

Mullu oli katsete äärde lubatud 16 000 inimest, nüüd ligi 20 000. «Inimeste arv, kes said pääsmega rallist osa, on suurem kui eelmisel aastal. Tänavu oli rallipiirkond suurem, päevi oli rohkem, liikumisvõimalusi oli rohkem. Samas pidime terviseriski viima miinimumini ja hajutus oli maksimaalne. Meie jääme pealtvaatajate hulgaga rahule, siin pole muretsemiseks põhjust,» ütles Aava Postimehele esmaspäeval ning toonitas, et terviseamet lubas maksimaalseks pealtvaatajate arvuks praegustes tingimustes 25 000.

Pärnumaa lastelaagri koldes on tuvastatud 33 nakatumist ja sinna pole viimastel päevadel uusi haigusjuhte lisandunud. Pärnus peetud muusikafestivali Beach Grind koldes on tänahommikuse seisuga 58 nakatunut ja kolle laieneb.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles