Eesti võrkpallilegend meenutas, kuidas ta surus kätt Fidel Castroga

Postimees Sport
Copy
Kuuba president Fidel Castro 2006. aastal.
Kuuba president Fidel Castro 2006. aastal. Foto: ADALBERTO ROQUE/AFP/Scanpix

Pühapäeval tähistas 70 aasta juubelit teenekas treener Laimons Raudsepp. Ümmarguse tähtpäeva puhul meenutas ta volley.ee’le antud intervjuus karjääri tipphetki. Üheks neist oli ka kohtumine Kuuba riigipea Fidel Castroga.

Legendaarne treener avaldas, et tema karjääri tipphetk oli osalemine Maailmaliigas. 90-ndate aastate alguses siirdus juubilar esimese Eesti treenerina soomlaste meistriliigaklubi Vammalat, hiljem treenis ka Salo Viesti klubi. Samal ajal juhendas ta ka Eesti koondist. Üle lahe veedetud aastatest jääb meelde Soome parimaks treeneriks valimine ja härrasmeestreeneri tiitel.

2000ndatel oli Laimons Raudsepp Sylvesteri peatreener.
2000ndatel oli Laimons Raudsepp Sylvesteri peatreener. Foto: Toomas Huik/Postimees

Välismaa karjääri kroonijuveeliks oli töö Soome rahvuskoondise teise treenerina, legendaarse venelase Vjatšeslav Platonovi abilisena. «Klappisime nii tööalaselt kui ka eraeluliselt,» ütleb ta ja meenutab heldimusega osalemist Maailmaliigas ja Euroopa meistrivõistlustel. «Igal treeneril ei ole antud võimalust töötada Platonovi-taolise korüfeega.»

Maailmaliigas osalemist peab Raudsepp üheks oma karjääri tipphetkeks. «Need rituaalid, see atmosfäär…,» õhkab ta ja meenutab, kuidas ta Kuubas mängides surus ka kohaliku parteijuhi Fidel Castro kätt.

Ja El Comandate ei ole ainus riigijuht, kellega ta kohtunud on. Tervitusi on ta vahetanud nii Soome endise presidendi Mauno Koivistoga kui ka praeguse riigipea Sauli Niinistöga. Viimane oli Salo linnavolikogu esimehena tulnud Salos tänaval Raudsepale vastu, surunud käe pihku ja öelnud puhtas eesti keeles: «tere, eesti treener.»

Teiste hulgas aitas Raudsepp tuule tiibadesse Soome tituleeritumale mängijale ja praegusele Venemaa koondise peatreenerile Tuomas Sammelvuole, kes 16-aastasena tema treeningutele saabus.

Loe täispikka intervjuud volley.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles