Taas koondisedressi selga tõmmanud Rikberg: see on selline proovimine

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Rait Rikberg.
Rait Rikberg. Foto: Madis Veltman

Pärast ebaõnnestunud 2019. aasta Euroopa meistrivõistlusi teatas libero Rait Rikberg, et tema koondisekarjäär on ülimalt suure tõenäosusega läbi. Vähe sellest, veel kolm kuud tagasi oli ka reaalne šanss, et ta riputab üldse ketsid varna. Ent esmaspäeval oli 38-aastane «mehike», nagu teda sõprade ringis kutsutakse, koondise trennis kohal nagu kolm kopikat.

Kuidas siis ikkagi nii läks? «Peatreener [Cédric Énard] helistas ja ütles, et tahaks minuga ka tööd teha ning kas oleks valmis tulema? Ütlesin, et võime proovida, kuid ega midagi kiita pole: tervis on nagu ta on. Aga proovime,» sõnas libero esmaspäeval Kalevi spordihallis Eesti ajakirjanikele.

Tegelikult tuleb siinkohal markeerida, et Rikberg jättis kaks aastat tagasi koondiseukse ikkagi enda jaoks millimeetri jagu irvakile, kui lausus erinevatele väljaannetele n-ö lahkumisintervjuusid andes sääraseid lausejuppe nagu «ära iial ütle iial» või «kui keegi ei tule mind hullult ümber veenma või mingi pirukaga». Seega mis see lõpuks siis ikkagi oli, mis vanameistri taas poole suve pealt saali ajas?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles