Korvpallikoondis sai täiendust: oma debüüdi võib teha 17-aastane ja 211 cm pikkune Madridi Reali noormees

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Henri Veesaar palli korvi surumas.
Henri Veesaar palli korvi surumas. Foto: adidasngt.com

Euroopa tippklubi Madridi Reali hingekirja kuuluv korvpallur Henri Veesaar kutsuti Eesti korvpallikoondisse, teatas alaliidu pressiteenistus.

17-aastase ja 211 cm pikkuse talendi kõrval kuuluvad peatreener Jukka Toijala valikusse Rait-Riivo Laane, Rain Veideman, Carlos Jürgens, Martin Dorbek, Märt Rosenthal, Mikk Jurkatamm, Robert Valge, Joonas Riismaa, Janari Jõesaar, Saimon Sutt, Hugo Toom, Henri Drell, Mihkel Kirves, Jaan Puidet, Taavi Jurkatamm, Kristjan Kitsing, Maik-Kalev Kotsar ja Rauno Nurger.

Eesti kohtub tuleval neljapäeval kodusaalis Islandiga ning järgmisel nädalal Helsingis Taani ja Soomega. Kõik kolm mängu on kontrollkohtumised, mõisa peale mängitakse tuleval aastal, mil toimub EM-finaalturniir.

Peatreener Toijala toonitas, et eesolevad kohtumised on Eesti rahvuskoondise jaoks väga olulised. «Oleme saanud küll kõvasti koos trenni teha, aga mäng on mäng. On väga tähtis mängijatele võistlusmomenti pakkuda ja meie treeneritena saame omakorda parema pildi koondise hetkeseisust. Soovime mänguaega kolme mängu lõikes jagada selliselt, et kõik 18 mängijat saaksid end näidata. Nagu ma suve alguses ütlesin, siis heitlus järgmise aasta EM-finaalturniiri koosseisu pääsemiseks on alanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles