Kalev/Cramo võõrustab eurosarja kvalifikatsiooniturniiri

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Kalev/Cramo mängijad tähistamas tänavust Eesti meistritiitlit.
Kalev/Cramo mängijad tähistamas tänavust Eesti meistritiitlit. Foto: Tairo Lutter

Eesti parim korvpalliklubi BC Kalev/Cramo võõrustab FIBA Meistrite liiga kvalifikatsiooniturniiri. Teise meie tiimina eurosarja põhiturniirile rühkiv Pärnu Sadam sai aimu oma teekonnast.

Lisaks Cramole astuvad Saku suurhallis toimuval turniiril lahingusse Sporting (Portugal), Bamberg (Saksamaa), Utena Juventus (Leedu), Bari Mornar (Montenegro) ja Kapfenbergi Bulls (Austria). Mängud toimuvad 13., 15. ja 17. septembril.

Juba varem oli teada, et avaringist teed alustav Cramo kohtub esmalt Sportinguga. Kui neil õnnestub Portugali meister alistada, astub vastu Mornar ning võimalikus finaalis Juventus, Bamberg või Kapfenberg. Koha põhiturniiril tagab vaid võitja.

Kui Meistrite liiga on Euroopa tugevuselt teine-kolmas eurosari, siis Pärnu Sadam paneb end proovile tugevuselt neljandas ehk FIBA Europe Cup'is.

Sellele võistlusele on end üles andnud 33 klubi, kellest 14 pääsevad otse põhiturniirile. Samuti on 15 Meistrite liiga kvalifikatsioonis osalenud tiimi andnud teada, et soovivad väljalangemise korral taanduda Europe Cup'i. 15 võistkonnast 14 pääsevad otse põhiturniirile.

27. septembrist 1. oktoobrini mängitakse seega ka Europe Cup'i osalejate selgitamiseks neli kvalifikatsiooniturniiri, kust pääseb edasi vaid võitja. Pärnu saab oma võimaliku teekonna teada 19. augustil, küll on selge, et nad peavad kohe alustama esimesest eelringist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles