Kalev/Cramo lisas koosseisu teise võõrleegionäri

Postimees Sport
Copy
Silas Melson.
Silas Melson. Foto: BC Kalev/Cramo koduleht

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonna tagaliinis võtab uuel hooajal koha sisse varasemalt Euroopas Kreeka, Iisraeli, Soome ja Belgia klubide eest pallinud 24-aastane ja 193 cm pikkune ameeriklane Silas Melson.

Portlandis keskkoolis käinud tagamees valiti 2014. aastal Oregoni osariigi parimaks keskkoolikorvpalluriks ning liikus seejärel edasi nimekasse Gonzaga ülikooli. Neli aastat kolledžis veetnud Melson suutis igal järgneval hooajal oma mänguminuteid suurendada ning seeläbi tõusid ka ülejäänud statistikanumbrid, vahendab BC Kalev/Cramo koduleht.

Oma viimasel ülikooliaastal kogus hea käega tagamees 36 kohtumisega keskmiselt 30,7 minutit, 9,2 punkti, 3 lauapalli, 2,2 resultatiivset söötu ja ühe vaheltlõike. Kolmepunktivisete tabavus oli tal 37,7% ja vabavisetel 81,6%. Veel paremat visketabavust näitas Melson kolledžikarjääri jooksul aga oma eelviimasel hooajal, kui veidi väiksemate minutite juures (23,6) tabas ta kaugelt 40,2% ja vabaviskejoonelt 84,1%.

Euroopa karjääri alustas Melson Kreekast, kui mängis hooajal 2018/19 üheksa kohtumist meistriliigaklubi Lavrio särgis. Novembri keskel tegi ameeriklane oma kõige säravama esituse Euroliiga hiiu Pireuse Olympiakose vastu, kui viskas koguni 23 silma. Tema klubi sai küll suure 63:102 kaotuse.

Juba 2018. aasta detsembris lahkus Melson Lavriost ning allkirjastas 1-kuulise lepingu Iisraeli kõrgliigatiimiga Be’er Sheva Hapoeliga, asendamaks vigastada saanud endist NBA meest Semaj Christonit. Kaheksas kohtumises klubi esindanud tagamängija edukaim sähvatus oli 2019. aasta jaanuari lõpus, kui ta võidumängus Bnei Herzliya vastu viskas 20 punkti, tabades kolmeseid 4/5.

2019/20 hooaega alustas Melson Poola klubis Polpharma, kuid hooajaeelsetest kohtumistest seal kaugemale ei jõudnud ning maandus lõpuks oktoobri alguses Soome klubis Kouvot. Seal pallis ameeriklane järgmise kalendriaasta veebruari lõpuni ehk lahkus veidi enne seda, kui liigahooaeg koroonaviiruse tõttu katkestati.

17 kohtumisega kogus Melson Soomes keskmiselt 30,6 minutit, 20,8 punkti, 4,1 lauapalli ja 2,5 resultatiivset söötu. Kolmesteprotsent oli eeskujulik 44% ja vabavisetel 81,8%. Oma punktisummaga jäi mees tol hooajal Soome kõrgliigas alla vaid eestlastelegi tuttavale Jordan Cappsile, kes viskas keskmiselt 21,3 punkti. Capps sai mäletatavasti hiljem proovida oma taset Tartu Ülikooli meeskonnas, kuid ei suutnud seal läbi lüüa.

Mullu sai Melson Euroopas kirja oma esimese täishooaja, kui pallis Belgia meistriliigameeskonna Limburg Unitedi eest 22 põhiturniiri ja 3 play-off mängu. Põhiturniiril kogus tagamees keskmiselt 30 minutiga 17 punkti, 3 lauapalli, 2 söötu ja 1,3 vaheltlõiget, tabades kaugelt 39-protsendiliselt ja vabaviskejoonelt 80%. Põhiturniiri statistikatabelis oli Melson paremuselt kolmas punktitooja. Hooaja lõpetuseks jäi Limburg veerandfinaalis 1:2 alla Okapi Aalstile.

«Meil on hea meel, et Silase oma meeskonda saame. Eelmisel hooajal näitas ta, et on viskaja, kelle peale saab loota. Me usume, et temast saab tiimi jaoks oluline jõud. Teame, et Silas suudab skoori teha ja kaitses mängida. Kui ta kohale jõuab, siis saame täpsemalt teada ka tema isiksuseomaduste kohta. Loodetavasti teeb ta võistkonda paremaks ning on suurepärane meeskonnakaaslane,» kommenteeris uue täienduse kohta Kalev/Cramo peatreener Roberts Štelmahers.

Mängumeestest on Kalev/Cramol lisaks Melsonile nüüd lepingud olemas Kregor Hermeti, Rauno Nurgeri, Tanel Kurbase, Martin Dorbeki, Georg Kase ja lätlasest tagamehe Marcis Vitolsiga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles