Kristjan Kitsing naases Leedu suurklubi juurest tagasi Eestisse

Postimees Sport
Copy
Kristjan Kitsing.
Kristjan Kitsing. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eelmisel hooajal Leedus Vilniuse Rytase meeskonnas mänginud Eesti koondise snaiper Kristjan Kitsing on BC Kalev/Cramoga sõlminud kahe aasta pikkuse lepingu, vahendab klubi oma kodulehel.

Esmakordselt pani 30-aastane ja 206 cm pikkune Kitsing Kalev/Cramo särgi selga 2010. aastal ning veetis klubi hingekirjas kokku viis hooaega, sealhulgas selle perioodi keskel ehk hooajal 2012/13 viibis ta laenul Pärnu meeskonnas.

Hooajal 2015/16 pallis Kitsing TTÜ ridades ning siirdus seejärel maailma avastama. 2016. aastal mängis ta mõned kuud eksootilises Argentiina kõrgliigas ja siirdus seejärel Taani klubisse Bakken Bears, kellega tuli Taani meistriks.

Seejärel naasis Kitsing üheks aastaks kodulinna Tartusse kust liikus järgnevaks kaheks hooajaks edasi taaskord BC Kalev/Cramo meeskonda. Viimasel VTB Ühisliiga hooajal kogus Kitsing 18 kohtumisega keskmiselt 29,2 minutit, 11 punkti ja 4 lauapalli, tabades igas mängus oma meeskonna parimana kaks kaugviset.

Peale suurepärast hooaega BC Kalev/Cramo ridades sai Kitsing võimaluse uuesti välismaale minna, kui Leedu suurklubi Vilniuse Rytas tegi talle pakkumise 2020/21 hooajaks. Leedus hästi alustanud kuid koroonaviiruse ja vigastuste tõttu mõrudalt lõppenud hooajal kogus Kitsing 18 minutiga 8,2 punkti ja 2,3 lauapalli tabades 44 protsendiliselt kolmepunktiviskeid

«Kitsingu taasliitumine on oluline täiendus klubile. Tema kogemused ja rahulik olemus ning muidugi täpne viskekäsi, mis valmistab peavalu paljudele vastastele, on omadused mida Kristjani tulek vōistkonnale juurde annab,» ütles BC Kalev/Cramo ja Eesti koondise abitreener Indrek Reinbok.

Mängumeestest on Kalev/Cramol lisaks Kitsingule nüüd lepingud olemas Kregor Hermeti, Rauno Nurgeri, Tanel Kurbase, Martin Dorbeki, Georg Kase, ameeriklasest tagamängija Silas Melsoni ja lätlasest tagamehe Marcis Vitolsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles