Teisena lõpetanud Vetteli diskvalifitseerimine oli rõõmusõnum Hamiltonile

Karl Mihkel Eller
Copy
Sebastian Vettel Ungari GP poodiumil.
Sebastian Vettel Ungari GP poodiumil. Foto: HOCH ZWEI via www.imago-images.de/SCANPIX

Vormel 1 Ungari Grand Prix etapil diskvalifitseeriti teisena lõpetanud Sebastian Vettel, sest kohtunikel ei õnnestunud sakslase Aston Martini vormelist võtta kohustuslikku kütuseproovi.

Pärast võistlussõitu peab vormelisse jääma vähemalt liiter kütust, kuid Vetteli autost ei õnnestunud ametnikel piisavat kogust kätte saada. Hooaja jooksul teist korda poodiumile pääsenud endise maailmameistri tulemus tühistati ja teiseks tõusis britt Lewis Hamilton.

Mercedese piloodi jaoks oli tegemist muidugimõista hea uudisega, sest tänu kohaparandusele kasvatas ta oma edumaad Max Verstappeni (Red Bull) ees punktitabelis kaheksale punktile.

Rahvusvaheline autoliit (FIA) pole aga Vetteli tulemust veel lõplikult tühistanud, sest meeskonnal on võimalus otsus apelleerida. FIA teatas, et Vetteli autost suudeti kätte saada väid 0,3 liitrit kütust. Nende sõnul pole võimalik kinnitada, et sakslane ei saanud selle tõttu võistluses eelist.

Arvutuste andmetel võib 1 kg kergem vormel tähendada 0,035 sekundit kiiremat ringiaega. Aston Martini tiimipealik Otmar Szafnauer ja tehnilisedirektor Andre Green ütlesid, et vormelis oli 1,44 liitrit kütust, kuid sellest hoolimata polnud neil võimalik autost vajalikku liitrit kätte saada.

Võistluse võitis Esteban Ocon (Alpine), kelle jaoks oli tegemist karjääri esimese etapivõiduga. Vetteli diskvalifitseerimise järel tõusis teiseks Hamilton, kolmandaks Ferrari piloot Carlos Sainz jr. Verstappeni lõpptulemuseks jäi üheksas koht, teist korda hooaja jooksul tõusis punktidele ka Kimi Räikkönen (Alfa Romeo).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles