Südaööl kukub Saaremaa võrkpalli jaoks kell. Kas see on hingekell?

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Saaremaa VK mängijad (valges).
Saaremaa VK mängijad (valges). Foto: Tairo Lutter

Sel hetkel, kui kell tiksub südaöö ning 2. august vahetub 3nda vastu, saab ümber ka Saaremaa võrkpalliklubile antud armuaeg. Mis klubist ikkagi saab, sellele 2. augusti tööpäeva viimasel tunnil keegi vastata ei osanud. 

Esialgu pidanuks 1. august olema see päev, mil Saaremaa VK hõikab välja oma tulevase hooaja meeskonna esimesed nimed. Kuupäev ka kukkus, kuid nimesid ei tulnud.

Lisaks pidanuks pühapäevaga lukku minema ka Credit24 Meistritliiga uue hooaja osalejate nimekiri, kuid saarlaste palvel pikendati seda tähtaega 24 tunni võrra. «See oli [Saaremaa VK presidendi] Ivar Aldi poolne palve,» kinnitas Võrkpalliliidu peasekretär Helen Veermäe.

Kui eelmistel hooaegadel piisanuks saarlastel meeskonna üles andmiseks aga piltlikult öeldes ainult jah-sõnaga paberist – nii talitati tänavu ka eurosarjaga, mis võib kõige mustema stsenaariumi korral meie alaliidule kaasa tuua veel 20 000 euro suuruse trahvi –, siis vastavalt alaliidu uutele tingimustele peab klubi nüüd lisaks likvideerima omapoolsed võlad maksumameti ees (29 987 eurot ja 67 senti) ning selle kohta esitama ka vastavad dokumendid. 

Selle võlaga tööpäeval tegelemine – 1. august langes muidu pühapäevale – oli suuresti ka põhjus, miks alaliit saarlastele ajapikendust üldse andis.

Veel eile Võrkpall24.ee-ga suheldes oli Ivar Alt optimistlik. «Homme (esmaspäeval – toim.) teatame klubiga ka esimesed viis-kuus nime, kes mängivad uuel hooajal Saaremaa Võrkpalliklubis. Et mitte jääda rumalasse olukorda, plaanime kohe avalikustada ka peatreeneri nime,» ütles Alt.

Ent esmaspäevase tööpäeva lõpus vaatas ikkagi igalt poolt vastu vaikus. Kella poole viie paiku kinnitati ka alaliidust Postimehele, et nendeni ühtegi paberit jätkuvalt jõudnud pole. «Samas on neil aega kell 23.59ni,» sõnas Veermäe korrektselt. 

Samasuguse vastuse andis järelpärimise peale ka Saaremaa VK president Ivar Alt: «23.59ni jääb aega, nagu ise ka ütlesite. Praegu ei ole mul ühtegi uudist.»

Seega jäägem pöidlad pihus ootele. Kuigi kõrvaltvaatajana näib, et neid inimesi, kes saarlaste jätkamisse usuksid, saab peagi üles lugeda ühe käe sõrmedel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles