Korvpallikoondis jätab hõreda koosseisu tõttu Soome minemata

Postimees Sport
Copy
Korvpallikoondise peatreener Jukka Toijala.
Korvpallikoondise peatreener Jukka Toijala. Foto: Tairo Lutter

Eesti meeste korvpallikoondisel oli plaanis alanud nädalal mängida Helsingis Taani ja Soome rahvusesinduste vastu. Hõreda koosseisu tõttu otsustasid treenerid mängudest loobuda.

«Mängijate erinevad terviseprobleemid, vigastused ja oodatust varasemad koduklubidega liitumised on pannud meid olukorda, kus Soome turniirile minek ei täida seatud eesmärke,» kommenteeris otsust Eesti koondise peatreener Jukka Toijala.

Eriti suur probleem on hetkel pikkade osakonnas. Lisaks niigi pikale taastujate nimekirjale on võrreldes Islandi mänguga Eestil puudu ka Maik-Kalev Kotsar, Henri Drell ja Henri Veesaar. Kaks esimest naasevad koduklubidesse, Veesaar liitub U18 koondisega, et mängida Iisraelis European Challenger turniiri.

Juuli alguses ettevalmistust alustades olid treenerid korvialustest meestest arvestanud ka Rauno Nurgeri, Taavi Jurkatamme ja Matthias Tassiga, ent kõik kolm on hetkel vigastatud, vahendab Eesti korvpalliliit.

«Lühikese koosseisuga mängimine ei anna meile midagi juurde, sest see pole meie mängustiil. Peaksime mitmeid mängijaid kasutama valedel positsioonidel ja katsetama täiesti uusi liikumisi. Lisaks saaksid Kristjan Kitsingule ja Mihkel Kirves kaks päeva järjest väga palju minuteid. See pole mõistlik,» lisas soomlane.

Eesti korvpallikoondis kindlustas veebruaris koha järgmise aasta Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril, kus kuulutakse koos Kreeka, Ukraina, Suurbritannia, Itaalia ja Horvaatiaga C-alagruppi. Alagrupimängud toimuvad 2.-8. septembrini Milanos, Mediolanum Forum spordiareenil. Eesti ja Itaalia on suurturniiri partnerriigid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles