Legendaarne Buffon vastas süüdistustele: ma olen konservatiivne anarhist

Rasmus Vatter
, Suvereporter
Copy
Gianluigi Buffon.
Gianluigi Buffon. Foto: ELISABETTA BARACCHI/SCANPIX

Parma väravavahti Gianluigi Buffoni süüdistatakse sotsiaalmeedias fašismis ja selle õhutamises. Legendaarne Itaalia koondislane lükkas sellised väited ümber.

Taolised süüdistused on Buffoni saatnud juba alates karjääri algusaastatest, sest Parmas kandis ta särgil numbrit 88, mida seostatakse teadupärast sakslasest diktaatori Adolf Hitleriga. Lisaks sellele meeldis Buffonile tsiteerida fašistliku liikumise üht alusepanijat Benito Mussolinit.

«Viimastel aastatel olen langenud tagakiusamise ohvriks. Mõned inimesed süüdistavad mind fašismis ja ma ei tea kuidas sellele vastata, kui välja jätta tõik, et olen alati tundnud oma koondise esindamise üle suurt au,» rääkis 2006. aasta maailmameister Tuttomercatole.

«Inimese ja kristlasena usun, et hädavajajaid tuleb aidata ning Itaalias sündinud inimeste ja sisserändajate vahel ei tohiks viha õhutada. Kui peaksin tahtma ennast poliitiliselt defineerida, siis ütleksin, et olen konservatiivne anarhist,» lükkas Buffon enda kohta käivad kuulujutud ümber.

Buffoni auhinnakapis on kokku 30 trofeed, millest enamik on võidetud Torino Juventusega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles