Kanepi sammub kodusel turniiril muretult finaali poole

Postimees Sport
Copy
Kaia Kanepi Tallink Open tenniseturniiril.
Kaia Kanepi Tallink Open tenniseturniiril. Foto: Jüri Looring

Tallink Estonian Openil jõudis kaheksa parema sekka naistest ainsana esimesena asetatud suurfavoriit Kaia Kanepi. Meestest on veerandfinaalis Vladimir Ivanov, Kenneth Raisma ja Mattias Siimar.

Kanepi kohtus eile venelanne Ekaterina Shalimovaga. Kaks tundi kestnud kohtumise võitis eestlanna 6:1, 6:4. Elena Malõgina ei suutnud vastupanu osutada austerlanna Sinja Krausile ja kaotus tuli numbritega 1:6, 0:6. Oluliselt südikam oli Maileen Nuudi, kes kohtus neljandana asetatud Türgi tennisisti Berfu Cengiziga. Avasetis juhtis Nuudi koguni 5:1, ent lasi seti kiiresse lõppmängu, mille kaotas kindlalt 1:7. Teises setis sai Cengiz mängukindluse kätte ja võitis 6:2.

Eesti meestennisistidele oli eile hea päev. Neljast mehest, kes tänastes teise ringi mängudes platsile tulid, jätkab turniiri kolm. Omavahel läksid teises ringis kokku valitsev Eesti meister Vladimir Ivanov ja Siim Troost. Troost on olnud Ivanovile ebamugav vastane ja selle tõestuseks kujuneski mäng kolmesetiliseks. Avasett läks Troostile 6:4 ja ka teine sett kulges geim-geimilt, aga lõpuks võit Ivanovile 7:6(1). Otsustavas setis jätkus võrdset mängu seisuni 3:3, seejärel võttis Ivanov ohjad enda kätte ja viimased kolm geimi läksid juba veenvalt talle. Seega kolmas sett Ivanovile tulemusega 6:3.

Suurepärase esituse tegi Mattias Siimar, kes kohtus kolmandana asetatud Zimbabwe tennisti Benjamin Lockiga ja võitis 6:3, 6:4.

Kenneth Raisma kohtus leedulase Tadas Babelisega. Vaatamata avaseti võidunumbritele 7:5, ei olnud sellist tunnet, et Raisma võiks kaotada. Teine sett juba kindlamini talle – 6:2.

Paarismängus jõudsid poolfinaali Vladimir Ivanov ja Mattias Siimar. Eesti paar tuli välja raskest seisust, sest vastased Charles Minc (Prantsusmaa) ja Lorenzo Rottoli (Itaalia) juhtisid juba 7:5, 2:0. Vastased paraku ei suutnud ühemurdelist edu hoida ja seisul 5:5 tegid Ivanov / Siimar otsustava murde. Järgnes matši tie-break, kus meie mehed jäid pärast 4:2 algedu taha 5:9. Vastastel oli järjest neli matšpalli, aga just nüüd mängisid eestlased laitmatult. Võit märgiti tulemusega 5:7, 7:5, 11:9.

Johannes Seeman ja Siim Troost, kes on Eestis ühe ITF-i turniiri võitnud, kohtusid veerandfinaalis Soome vendadepaariga Eero ja Iiro Vasa. Mäng oli väga tasavägine, kuid kahjuks võitsid vennad Vasad 7:6, 7:5.

Täna algab võistluspäev Pärnu kesklinna väljakutel kell 11. Avamängus on vastamisi Vladimir Ivanov ja Soome tenniselootus Otto Virtanen. Pärast seda võistlevad pääsu eest poolfinaali omavahel Kenneth Raisma ja Mattias Siimar.

Kaia Kanepi tuleb väljakule õhtul (mitte enne kella 17), tema vastaseks on austerlanna Sinja Kraus. Päeva lõpetab paarismängu poolfinaal, kus Eesti meistrid Siimar / Ivanov kohtuvad leedukate Tadas Babelis ja Ainius Sabaliauskasega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles