Kohus keelas legendaarsel treeneril Ajaxisse naasta

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Louis van Gaal
Louis van Gaal Foto: SCANPIX

Hollandi apellatsioonikohus otsustas, et treener Louis van Gaal ei tohi mullu Hollandi jalgpallimeistriks tulnud Amsterdami Ajaxis tegevjuhina tööle asuda. Van Gaali määrasid ametisse klubi juhatuse neli liiget, kuid tegid seda viienda, Johan Cruyffi selja taga.

Varasem Ajaxi legend Cruyff omab klubis väga suurt mõjuvõimu ning van Gaaliga on nad juba aastaid tõsises tülis. Ajaxi 1995. aastal Meistrite Liiga võitjaks viinud van Gaal ja Ajaxi mängijana kolm eurokarikat teeninud Cruyff ei vaheta omavahel sõnagi, ehkki nende vastasseisu täpne põhjus on seni teadmata. Seega oli ka selge, et Cruyff ei soostu mitte mingil juhul van Gaali klubisse naasmisega.

Selle asemel surus Cruyff kangekaelselt klubi tegevjuhiks oma kandidaati, endist Ajaxi mängijat Tscheu La Lingi. Klubi juhatuse ülejäänud liikmed eesotsas samuti legendaarse mängumehe Edgar Davidsiga laitsid selle idee kindlalt maha ning ühel koosolekul, kus Cruyffi ei viibinud, määrasid ametisse van Gaali.

Juhatus oli kindel, et see valik on igati seaduslik, kuid kohus leidis, et otsus tehti teadlikult Cruyffi selja taga ja van Gaal ei või Ajaxis tööle asuda.

Frank de Boeri juhendataval Ajaxil ei lähe tänavu kuigi hästi ka palliplatsil. Mullu koduliigas klubi ajaloo 30. tiitli võitnud Ajax hoiab hetkel Eredivisies alles kuuendat kohta, liidrist PSV-st jäädakse maha 8 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles